Skocz do zawartości

[2000 zł] rower crossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam do wydania około 2000 złotych na crossówkę. wzrost 184 cm, a waga około 83 kg. z propozycji w cenie katalogowej w tym przedziale - Unibike Viper, Giant Roam 2, Cube LTD CLS, Kross Evado 3.0 i Author Stratos/Vertigo. mam też możliwość w tych pieniądzach dostać Evado 4.0, a także Gianta Roam 1 Disc. pytanie tylko, czy warto do crossa brać osprzęt deore - nie będę szalał, więc może starczyłoby alivio? ale z drugiej strony, skoro mogę mieć lepszy za te same pieniądze. i do tego pytanie o hamulce - warto pakować się w hydraulikę, czy może lepiej poszukać czegoś z v-brakeami.

Napisano

ja miałem 2 crossy kellysa evox 2013 i coś niższego kellys stylus w sumie oba były ok 

musisz napisać dlaczego cross, ile chcesz jeździć i jak, ma on + i minusy 

ja teraz na szosę wybieram szosy a do miasta MTB jeździłem ostatnio 3-4 miesiące na Radon Zr Race 8.0 cały na XT i Sid i wg mnie to jest rower wart polecenia 

był wyczuwalnie lepszy niż Radon Zr Team a te rowery uważam za całkiem godziwe

Napisano

Lubię crossy author'a, więc je polecam.

Pytanie tylko gdzie jeździsz ? Jak dość dużo zjazdów i błota - Vertigo z HDC300 na start. W przeciwnym wypadku Stratos - bebechy lepsze.

Napisano

zdecydowana większość jazdy to asfalt, trochę po utwardzonych ścieżkach, i z rzadka jakiś lekki teren, dlatego cross. zastanawiam się nad tym Giantem 1 - bo za podobną cenę mam rower z lepszym osprzętem, niż te, którego katalogowo mieszczą się w przedziala do -/+ 2000 zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...