wariat666 Napisano 19 Marca 2014 Napisano 19 Marca 2014 WitamOtóz tak. Zamierzam kupić sobiue nowy rower mtb gdyż mój stary jest w takim stanie technicznym że aż boje sie nim wyjechać do pracy a tylko do tego mi on służy. I tak właśnie trafiam tu do was z zapytaniem jaki polecilibyście mi rowerek w tym przedziale cenowym. Oczywiście jesli będzie coś taniej to dla mnie lepiej gdyż przy pensji 1500zl poszelec nie można I tak jak pisałem rowerek będzie mi służył do dojazdu do pracy (dosłownie 20 minut jazdy) oraz w sezonie wiosenno letnim do dojazdu na działke bez żadnych szleństw po lesie.Mój wzrost to coś około 186cm a waga 68kg.Myślę że takie info. wam wystarczy. Z góre bardzo dziękuje wszystkim i każdemu z osobna za pomoc.
Tadeus Napisano 19 Marca 2014 Napisano 19 Marca 2014 Jak do pracy i bez szaleństw to Kands Maestro albo Lazaro Integral, u niektórych sprzedawców z Allegro od razu można dokupić sobie błotniki/bagażnik. A, teraz widzę, że MTB. MTB, przy takim zastosowaniu? Serio? No to zobacz Kandsa 1300 albo ewentualnie jest jeszcze fajna oferta na Rometa z bardzo przyzwoitym amortyzatorem za około 1100zł tylko nie wiem, czy jeszcze aktualna, bo aukcji nie mogę już znaleźć. Może ktoś ma linka.
okiloki Napisano 19 Marca 2014 Napisano 19 Marca 2014 Tak, mam linka: http://allegro.pl/rock-shock-romet-rambler-5-0-limited-i3993261693.html Też jestem zdania, że to takiego zastosowania Nie potrzebujesz MTB. Cross wystarczy w zupełności. Będziesz szybszy na większych kołach i węższych oponach. Kands i Lazaro to najlepsze co może być za te pieniądze. Co weźmiesz to jeden pies, bo to i tak ta sama fabryka.
wariat666 Napisano 19 Marca 2014 Autor Napisano 19 Marca 2014 Wiesz co myślałem nad rowerem crossowym tylko te waskie opnki mogą nie zdać egzaminu na tym zatyranym asfalcie pełnym dziur a chce na nim posmigac chociarz z rok.
nemo2009 Napisano 20 Marca 2014 Napisano 20 Marca 2014 Będziesz szybszy na większych kołach i węższych oponach. Większe koła,zgoda,ale węższe opony można mieć również w rowerach mtb. Przykład wąskiej opony: http://detal.unibike.pl/B2CProdukt.aspx?id_artykulu=13657
okiloki Napisano 20 Marca 2014 Napisano 20 Marca 2014 Większe koła,zgoda,ale węższe opony można mieć również w rowerach mtb. Dobrze, zgodzę się. A sprawdziłeś jaka jest szerokość obręczy w kandsie i romecie i czy wejdą tam wąskie opony? Romet ma w oryginale balon 2,25 więc nie wiem czy na obręczy oprze się opona 1,375 (musiałaby być obręcz 21mm - pasowałoby na styk) Kands ma 1,95 i sytuacja może wyglądać podobnie. Po drugie w temacie jest max 1200zł, a po co kupować rower, żeby od razu zmieniać opony i pakować się w koszty. te waskie opnki mogą nie zdać egzaminu na tym zatyranym asfalcie pełnym dziur Spokojnie dadzą radę, mam crossa na oponach 38c i nie narzekam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.