Ulf Napisano 17 Marca 2014 Napisano 17 Marca 2014 Witam, dawno mnie tu nie było. Aktualnie ujeżdżam w moim jeździdle hampelki ORO K18 (tarcze 180/180) i zastanawiam się nad ich wymianą (działają co prawda dobrze, tyle, że kilka lat na karku mają). Generalnie ze względu na fundusze zastanawiam się nad zakupem BR-M785, tylko czy taka wymiana jest technicznie uzasadniona, w sensie czy różnica w działaniu obu hamulców jest tak duża aby uzasadniała wydanie kilku stówek na hample. PS. Aktualnie ważę 80kg z tendencją wzrostową Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 18 Marca 2014 Mod Team Napisano 18 Marca 2014 Jeżeli nie ma luzów na klamkach, nie ciekną i ciągle działają sprawnie, to wymień płyn i jeździj dalej.
nopel Napisano 18 Marca 2014 Napisano 18 Marca 2014 Mam oro k18 u siebie w fr, mają 6 lat, dostały ostatnio nowy płyn i klocki, i pracują wybornie.Nie widze sensu wymiany.
Ulf Napisano 19 Marca 2014 Autor Napisano 19 Marca 2014 Dzięki Panowie za odpowiedź. Przemyślałem jeszcze raz temat i jak na razie się wstrzymam z wymianą. Co prawda same klamki mają lekki luz ale z tego co się orientuje "ten typ tak ma" Temat można uznać za zamknięty. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.