Skocz do zawartości

[kierownica] i inne komponenty

7tomas7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

cześć. Mam rower Kross SFX 700. Po pierwsze czy jest on dobry dla osoby 190cm ? Rama 19 cali a opony 26 cali.

Czy jak pedałuję, to w pewnych momentach noga powinna być wyprostowana? Bo nie da rady tak podnieść abym miał prostą nogę.

Odrkęciłem kierownicę ale nie da rady jej podnieść?

Inne pytania:

Da się jakoś zablokować amortyzatory?

w amortyzatorze w tyle wypadła śrubka taka od dało, czy się urwała, ale chyba to nie przeszkadza.

Czemu jak mocno naciskam przeskakuje łańuch czy coś, taki zgrzyt jest i pedało przyspiesza i się można uderzyć.

Zdjęcia:

http://tablica.pl/oferta/kross-sfx-700-CID767-ID5eun1.html

Napisano

Nie wiem czy dobrze rozumiem to co napisałeś, więc jak ni odpowiem na twoje pytania to przepraszam.
Zacznijmy od tego, że skoro masz juz ten rower to czemu sie pytasz o ustawienie kierownicy i siodełka. Ty chcesz go wymienić, bo nie wiesz czy nie jest za mały czy co? Ogólnie to jesteś na granicy, lub nawet trochę ponad ponieważ na ogół rama 19" jest dla osob do 185-188cm
Przy ustawieniu wysokosci siodełka noga powinna byc lekko zgięta przy dolnym ustawieniu pedałów tak abys nie prostował nogi do końca. Odkręcasz zacisk i wyciągasz sztyce na tyle i potrzebujesz pamietając jednocześnie, że nie możesz przekroczyć kreski oznaczającej maksymalne wysuniecie.
co do kierownicy, to wydaje mi się, że mostek jest nieregulowany, więc nic z nim nie zrobisz, ponieważ wysokosć jest na stałe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...