horus33 Napisano 15 Marca 2014 Napisano 15 Marca 2014 Witam..Udało mi się tanio kupić amora o skoku 120mm i takiego zamontowałem..Rama w oryginale jest sprzedawana ze skokiem 100mm..Wiem że troche zmieniła się geometria roweru, chociaż nie odczuwam tego aż tak bardzo..Moje pytanie czy nie za dużo dałem podkładek pod mostek (4 cm)..Dodałem fotkę dla lepszej orientacji. Pozdrawiam
Mod Team sznib Napisano 15 Marca 2014 Mod Team Napisano 15 Marca 2014 Raczej za dużo. Amor z większym skokiem, tyle podkładek, będzie się kiepsko podjeżdżać. ale to ma Tobie pasować, także testuj, a ze rury raz uciętej nie przedłuzysz to możesz dać część podkładek pod mostek, część nad mostek i jak znajdziesz optymalną wysokość mostka wtedy dopiero przyciąć sterówkę.
horus33 Napisano 15 Marca 2014 Autor Napisano 15 Marca 2014 Witam..Czyli lepiej by było dać mniej..Może zabrać jedną i będzie 3cm
Mod Team sznib Napisano 15 Marca 2014 Mod Team Napisano 15 Marca 2014 Najlepiej wyjmij wszystkie spod mostka i daj nad mostek. Pojeździj trochę i jak będzie mostek za nisko wtedy jedną podkładkę z góry daj pod mostek, znowu testuj, tak aż znajdziesz optymalna dla siebie wysokość.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.