Skocz do zawartości

[kaseta] Ocena zużycia. Problem

MarcysX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam problem z moją 8 rzędową kasetą Shimano. Otóż gdy kupiłem rower łańcuch przeskakiwał na 8 zebatce, ale ignorowałem to gdyż prawie jej nie uzywałem. Problem pojawił się gdy posmarowałem łańcuch olejem. Zaczęło przeskakiwać także na 7 zębatce, a to już problem ;/ Po wytarciu oleju przemyciu wszystkiego benzyną problem został 7 i 8 przeskakuje. Probowałem różnych ustawień opasania łańcucha ale najlepiej jest gdy śrubka jest wykręcona. Oceńcie stan kasety i łańcucha na zdjęciach. Co może być problemem?

post-171496-0-92176300-1394472817_thumb.jpg

Napisano

Nie sądzę aby to było coś z linką poniważ przerzutka dobrze zmienia biegi. Czy musi być nasmarowany łańcuch, bo jak go dużo naoliwiłem to jeszcze ogrzej skakał, po umyciu mniej ale jednak.

• Mod Team
Napisano

Wszystko fajnie ale pytasz o 7 i 8 bieg a pokazujesz wszystkie tylko nie 7 i 8 :P

No wiesz jak ma się za luźną to skacze

Jak się ma luźną linkę ... to sie jedzie zazwyczaj na ostatnim biegu :] ... a czemu to wywnioskuj sam :D

Napisano

Kupiłeś używany rower?

Wygląda to tak jakby do lekko zużytej kasety wsadzić nowy łańcuch i się nie chce ułożyć. Kaseta wygląda na lekko dotkniętą, ale ja mam słabą wprawę w ocenie.

Wrzuć jej zdjęcia do tego tematu i opisz problem, tam ogarnięci ocenią:

http://www.forumrowerowe.org/topic/152734-korba-i-kaseta-oceniamy-stan-zebatek-napedu-cz2/

I zrób zdjęcie po wyjęciu koła, żeby było najmniejsze tryby widać.

PS uprzedzono mnie :whistling:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...