MarcysX Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Witam. Mam problem z moją 8 rzędową kasetą Shimano. Otóż gdy kupiłem rower łańcuch przeskakiwał na 8 zebatce, ale ignorowałem to gdyż prawie jej nie uzywałem. Problem pojawił się gdy posmarowałem łańcuch olejem. Zaczęło przeskakiwać także na 7 zębatce, a to już problem ;/ Po wytarciu oleju przemyciu wszystkiego benzyną problem został 7 i 8 przeskakuje. Probowałem różnych ustawień opasania łańcucha ale najlepiej jest gdy śrubka jest wykręcona. Oceńcie stan kasety i łańcucha na zdjęciach. Co może być problemem?
MarcysX Napisano 10 Marca 2014 Autor Napisano 10 Marca 2014 W jakim sensie źle? Ogólnie prowadzi ona łańcuch dobrze i prosto na zębatki. Kaseta w dobrym stanie ?
MarcysX Napisano 10 Marca 2014 Autor Napisano 10 Marca 2014 Nie sądzę aby to było coś z linką poniważ przerzutka dobrze zmienia biegi. Czy musi być nasmarowany łańcuch, bo jak go dużo naoliwiłem to jeszcze ogrzej skakał, po umyciu mniej ale jednak.
kalisz98 Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 No wiesz jak ma się za luźną to skacze . A to jest tylko chwila żeby zrobić
Mod Team Puklus Napisano 10 Marca 2014 Mod Team Napisano 10 Marca 2014 Wszystko fajnie ale pytasz o 7 i 8 bieg a pokazujesz wszystkie tylko nie 7 i 8 No wiesz jak ma się za luźną to skacze Jak się ma luźną linkę ... to sie jedzie zazwyczaj na ostatnim biegu :] ... a czemu to wywnioskuj sam
seraph Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Kupiłeś używany rower? Wygląda to tak jakby do lekko zużytej kasety wsadzić nowy łańcuch i się nie chce ułożyć. Kaseta wygląda na lekko dotkniętą, ale ja mam słabą wprawę w ocenie. Wrzuć jej zdjęcia do tego tematu i opisz problem, tam ogarnięci ocenią: http://www.forumrowerowe.org/topic/152734-korba-i-kaseta-oceniamy-stan-zebatek-napedu-cz2/ I zrób zdjęcie po wyjęciu koła, żeby było najmniejsze tryby widać. PS uprzedzono mnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.