tomi85 Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Witam, co sądzicie o w/w napędach ? Który lepszy ? w skład napędu wchodzą: korba, przerzutka przód + dźwignia zmiany biegów przód, przerzutka tył + dźwignia zmiany biegów tył, kaseta
Synergy Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 A tu chodiz o 9 czy 10sp napęd?Jeżeli wolisz cyngle to XT, a jakbyś ich nie lubił to Sram i gripy X0
lucass3 Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 To tak tylko dodam, że jak lubisz gripshifty to kosztują one 700zł
Synergy Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 To gripy odpadają bo 650 za komplet. No więc, nie uzyskasz odpowiedzi. Tematy SRAM VS SHIMANO są jak wsadzanie kija w mrowisko, w tak wysokich grupach bardziej to jest kwestia gustu wg mnie.
tomi85 Napisano 9 Marca 2014 Autor Napisano 9 Marca 2014 oki, rozumiem. chciałem znać waszą opinie ponieważ już niedługo kupuje rower i waham się pomiędzy: http://www.cube.eu/en/bikes/mtb-hardtail/reaction/reaction-gtc-sl-275/ a http://www.scott.pl/product.php?id_cat=905&id_prod=5095 różnią się przede wszystkim osprzętem
Mod Team durnykot Napisano 9 Marca 2014 Mod Team Napisano 9 Marca 2014 Oprócz napędu mają inne hamulce i koła,które w Scale są gorsze ( hamulce Deore vs XT, koła - składaki na przeciętnych piastach vs systemowe DT Swiss). Poza tym Scala ma bardziej spokojniejszą geometrię- Kjub ma krótszą bazę kół i tylne widełki, będzie lekko nerwowy.
tomi85 Napisano 9 Marca 2014 Autor Napisano 9 Marca 2014 tak to prawda, odnosnie hamulców, co do piast to już nie posiadałem takiej wiedzy które lepsze, odnośnie geometrii to właśnie sam już nie wiem cholera ;/ który lepszy amatorka + od czasu do czasu maratony mtb, średnio w pół roku robię około 3 500 km
Mod Team durnykot Napisano 9 Marca 2014 Mod Team Napisano 9 Marca 2014 Mimo tego,że nie przepadam za Kjubami- wskazuję na kjuba.
tomi85 Napisano 9 Marca 2014 Autor Napisano 9 Marca 2014 no właśnie... skąd ta nienawiść do CUBE ? już nie pierwszy raz się z tym spotkałem.... robią słabe ramy ? zawyżają ceny rowerów ? są jakieś problemy z gwarancją? czy może coś innego jest nie tak z tą firmą....
Mod Team durnykot Napisano 9 Marca 2014 Mod Team Napisano 9 Marca 2014 W moim przypadku totalnie mi nie pasuje ich geometria- fatalnie mi się na nich jeździ. Samo wykonanie jest OK.
tomi85 Napisano 9 Marca 2014 Autor Napisano 9 Marca 2014 w takim razie zastanawiam się jaka geometria jest odpowiednia dla mnie.. ponieważ nigdy się nad tym nie zastanawiałem.... jedyne na co zwracałem uwagę to aby moje przyrodzenie nie zahaczyło nigdy o rurę w czasie wywrotki
Mod Team durnykot Napisano 9 Marca 2014 Mod Team Napisano 9 Marca 2014 Gwoli wyjaśnienia- to ,ze mi geometria Kjuba nie pasuje, nie oznacza ,że będzie ona przeszkadzała każdemu. Jest masa zadowolonych z Kjubów forumowiczów, którzy powiedzą coś zupełnie przeciwnego. Jeśli cena i osprzęt Ci odpowiada- bierz Kjuba- może się okazać,że będzie bardzo OK. Zresztą przy luźnym jeżdżeniu te różnice w geometrii nie mają aż takiego znaczenia.
tomi85 Napisano 9 Marca 2014 Autor Napisano 9 Marca 2014 co do wyglądu to jak dla mnie cube jest lepiej pomalowany no ale to rzecz gustu... w takim razie będzie trzeba przymierzyć cube'a i zobaczyć jak się moje ciało układa na nim...
uczaj25 Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Zdecydowanie brał bym Scotta Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
tomi85 Napisano 9 Marca 2014 Autor Napisano 9 Marca 2014 Zdecydowanie brał bym Scotta Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ponieważ.... ?
Lumperator Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Oba rowery sa z tej samej półki, ale ja bym wybrał Scotta.
tomi85 Napisano 9 Marca 2014 Autor Napisano 9 Marca 2014 Oba rowery sa z tej samej półki, ale ja bym wybrał Scotta. ok ale proszę o jakieś argumenty po za tym że scott jest bardziej rozpoznawalną marką
Lumperator Napisano 9 Marca 2014 Napisano 9 Marca 2014 Powiem tak, jesli Cube'a kupisz taniej niz Scotta, to bierz Cube'a. Dla mnie to porównywalne rowery. Cube trochę lepiej wyposażony (w tym amor pod QR15), Scott ma nieco wyżej ustawiony suport (-7mm) i większą baza kół (+20mm). Osobiście skłaniałbym się do Scotta, ale jesli lubisz bardziej zrywną jazdę i bardziej wyczuwalną skrętność to Cube może być lepszy.
tomi85 Napisano 9 Marca 2014 Autor Napisano 9 Marca 2014 Powiem tak, jesli Cube'a kupisz taniej niz Scotta, to bierz Cube'a. Dla mnie to porównywalne rowery. Cube trochę lepiej wyposażony (w tym amor pod QR15), Scott ma nieco wyżej ustawiony suport (-7mm) i większą baza kół (+20mm). Osobiście skłaniałbym się do Scotta, ale jesli lubisz bardziej zrywną jazdę i bardziej wyczuwalną skrętność to Cube może być lepszy. hmmm mógłbyś jaśniej z tą bazą kół ? tzn w czym ewentualnie może mi się przydać ? Wybacz, że pytam ale naprawdę nie wiem ;/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.