Skocz do zawartości

[przerzutka przednia]Shimano Alivio FD-M412 brak możliwości regulacji

konoo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zakupiłem nowa korbe i nowa przezutke na przód Shimano Alivio FD-M412 jako zamiennik mojej starej FC-131. Nie wiem czy to był dobry zakup. Za cholerę nie idzie jej ustawić według żadnego poradnika, problem jest taki ze przy ustawianiu odcięty linkach. Przód na najmniejsza tył na najwieksza, za cholerę nie idzie ustawić aby wewnętrzna czesc prowadnicy od strony ramy od strony była blisko łańcucha. Zawsze nie zależnie jak kręcę L lancuch jest przy zewnętrznej stronie

Napisano

Dobra już poradziłem rzeczywiście L w kręciło się dalej. Teraz znów metan się, albo 1,2 wchodzi i schodzi dobrze albo 3,2 bez problemów. Troszkę juz mi się pokręciło co wkręcić co odkręcić. A największy problem mam z linka przy pzerzutce, jakiś opis przeczytałem ze nią również trzeba regulować i nic nie wyszło polubiłem sie

Napisano

Jest, Korba Shimano Alivio FC-M431 9s 48x36x26 + Alvio FD-M412 34,9 TS a było Shimano M131 48-38-28 CG +  Shimano M191

​mały i średni blat wchodzą bez problemu, jak ustawie aby wchodził duży. To w tedy są problemy z 1,2 

• Mod Team
Napisano

Długość suportu jest odpowiednia, więc musisz uważnie przeczytać o regulacji przerzutki przedniej jeszcze raz. Przerzutka musi być równo, na odpowiedniej wysokości i odpowiednio ma być napięta linka, wtedy będzie działać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...