vitesse Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 szukam roweru dla 2 latka, czegos z solidna korba na kwadrat sa takie ? iogolnie cos co mozna serwisowac te jednoczesciowe korby giete z preta jakos z mojego dziecinstwa mi sie zle kojarza, moze blednie moja uwage przykul ROMET RAMBLER JR 12 lecz dalej nie wiem jaka ma korbe, tez mysalem by na poczatek odkrecic korbe i zrobic rowerek biegowy co do ceny dam tyle ile trzeba
MichalS80 Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 Witaj Nie wiem czy 2latek upcha zwykły rower jako biegowy. Mój jak miał 2 lata to biegową 12tke przez 2 sezony, w zeszłe lato 14 z kółkami pomocniczymi, a w ubiegły tydzień rozpoczął sezon na 2 kolach:lol: Jak ćwiczyliśmy równowagę na 2kolach w opcji biegowego to ciężko było ujechac. Tez mam korbę gietą, maluch raczej jej nie pognie. I jeszcze jedna rada-bierz uzywkę!
Kranczi Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 dla 2 latka nie ma co sie pchać z rowerem, strzel mu biegowke i jak zacznie ogarniać za rok to zmien na 14 z kolkami pomocniczymi
cienkun Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 A nie lepiej trzykółkę? Jak miałem 2 lata to ostro posuwałem na trzykółce z pedałami przy przednim kółku.
Kranczi Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 Tylko na 3 kołowcu nie będzie uczyc sie równowagi, jak kupi zwykly rower + dodatkowe kółka to będzie zawsze je mogl zdjąc.
realkrzysiek Napisano 5 Marca 2014 Napisano 5 Marca 2014 Dla dwulatka nie za wcześnie? Mam dość wyrośniętą dwulatkę i jakoś jeszcze nie widzę jej na rowerku z korbą, pedałami, a mam dość spore doświadczenie, bo przeszedłem to z dwójką już chodzącą do szkoły. Jak na razie ujeżdża takie coś . Latem zeszłego roku nawet nie próbowała sama dosiadać. Teraz już dosiada i jeździ. Jest w sam raz. Chyba, że twój dwulatek jest już prawie trzylatkiem i latem będzie miał ponad trzy latka, a to już wiele zmienia.
vitesse Napisano 5 Marca 2014 Autor Napisano 5 Marca 2014 Teraz bedzie mial dwa, na takim rowerku 4 kolowym, jezdzi po domu ponad rok, na 3 kolowym jeszcze nie dostaje do pedalalow, ale sie odpycha, jezdzi raz jednym, a raz drugim. Za wasza namowa odpuszcze rowerek, przynajmniej na rok
Kranczi Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 jeżeli dziecko ma prawie 2 latka to lepiej poczekać tak do 3 lat, wtedy dziecko moze zacząć przygode z 4 kółki (14 cali + pomocnicze) i w wieku 4 lat spokojnie na dwóch kółkach:) pzdr
vitesse Napisano 10 Marca 2014 Autor Napisano 10 Marca 2014 takei cos kupilem, na rok wystarczy http://allegro.pl/rowerki-biegowe-running-bike-pomp-kola-hamulec-i4017419752.html
Kranczi Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Jeśli już to mogłeś drewniany, lżejszy, wygodniejszy, no i łatwiejszy do ogarnięcia dla malucha
vitesse Napisano 10 Marca 2014 Autor Napisano 10 Marca 2014 tylko ze raczej mniej trwaly, trzeba pilnowac by drewno nie napecznialo itd. a tez pasuje by conajmniej dwa dzieciaki sie tym bawily
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.