Skocz do zawartości

[gripy] wygodne i trwałe do 30zł

kporys

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako, że moje chwyty są już na wykończeniu, zacząłem rozglądać się za nowymi. Polecicie z doświadczenia jakieś chwyty, które nie będą ruinowały budżetu, a jednocześnie będą wygodne i dość trwałe. Myślałem o piankowych, ale może jakieś żelowe byłyby ok?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Napisano

Dzięki wielkie, myślałem o Ritcheyach, ale po co przeplacac :D

Chwyty nie nasiakają wodą podczas deszczu i nie obracają się na kierze?

edit: chodzi mi o Boplighty. :)

Napisano

Pomyśl też o piankach Accent Lite. 

Jeżdżę na nich od 2 miesięcy i wydają się być okej, ale zobaczymy co będzie po roku..

Napisano

Tak myślałem, ale w ogólnym rozrachunku Boplighty wyjdą taniej nieco. Czekam tylko na wypowiedź Maniaka odnośnie ich zachowania podczas deszczu :)

• Mod Team
Napisano

Owszem chłoną wodę wierzchnią warstwą ale ich chropowata struktura mimo to zapewnia dobre tarcie i chwyt, wysychają bardzo szybko. Od wewnątrz sa gładkie, zamontowane na sucho trzymają się bardzo średnio, od zawsze montuje wszystkie chwyty na lakier do włosów i trzymają jak diabła skóra. Dodam, że tak zamontowane nigdy mi się nie poluzowały.

Ostatnio trafiłem te chwyty w wersji oem o podwyższonej przyczepności, jakby były lekko gumowane, coś w stylu owijki lizard skins, to już zupełnie rewelacyjnie się je trzyma.

Ritcheye swego czasu były bardziej mięsiste i miekkie od bopligta, natomiast w obecnych wypustach już nie widzę różnic.

Ciekawsze wydają mi się tylko ESI ale stanowczo za drogie.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...