kporys Napisano 28 Lutego 2014 Napisano 28 Lutego 2014 Jako, że moje chwyty są już na wykończeniu, zacząłem rozglądać się za nowymi. Polecicie z doświadczenia jakieś chwyty, które nie będą ruinowały budżetu, a jednocześnie będą wygodne i dość trwałe. Myślałem o piankowych, ale może jakieś żelowe byłyby ok? Z góry dzięki za odpowiedź.
Mod Team Maniak Napisano 28 Lutego 2014 Mod Team Napisano 28 Lutego 2014 Z piankowych mogę polecić boplight / ritchey wcs ten sam wzór. Używam od dawna i bardzo mi pasują.
MikeSkywalker Napisano 1 Marca 2014 Napisano 1 Marca 2014 A ja polecę piankę pokrytą siatką http://allegro.pl/chwyty-kierownicy-setlaz-criss-cross-super-cena-i4018520159.html tanie i wygodne.
kporys Napisano 1 Marca 2014 Autor Napisano 1 Marca 2014 Dzięki wielkie, myślałem o Ritcheyach, ale po co przeplacac Chwyty nie nasiakają wodą podczas deszczu i nie obracają się na kierze? edit: chodzi mi o Boplighty.
biegacz1 Napisano 1 Marca 2014 Napisano 1 Marca 2014 Pomyśl też o piankach Accent Lite. Jeżdżę na nich od 2 miesięcy i wydają się być okej, ale zobaczymy co będzie po roku..
kporys Napisano 1 Marca 2014 Autor Napisano 1 Marca 2014 Tak myślałem, ale w ogólnym rozrachunku Boplighty wyjdą taniej nieco. Czekam tylko na wypowiedź Maniaka odnośnie ich zachowania podczas deszczu
Mod Team Maniak Napisano 1 Marca 2014 Mod Team Napisano 1 Marca 2014 Owszem chłoną wodę wierzchnią warstwą ale ich chropowata struktura mimo to zapewnia dobre tarcie i chwyt, wysychają bardzo szybko. Od wewnątrz sa gładkie, zamontowane na sucho trzymają się bardzo średnio, od zawsze montuje wszystkie chwyty na lakier do włosów i trzymają jak diabła skóra. Dodam, że tak zamontowane nigdy mi się nie poluzowały. Ostatnio trafiłem te chwyty w wersji oem o podwyższonej przyczepności, jakby były lekko gumowane, coś w stylu owijki lizard skins, to już zupełnie rewelacyjnie się je trzyma. Ritcheye swego czasu były bardziej mięsiste i miekkie od bopligta, natomiast w obecnych wypustach już nie widzę różnic. Ciekawsze wydają mi się tylko ESI ale stanowczo za drogie. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.