Skocz do zawartości

[1300-1550] trekkingowa damka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ja szukam czegoś do 800zł. Może być używany.

Ciężko znaleźć coś dobrego w tej cenie, nie mniej zwróciłbym uwagę na stare gianty, treki, batavusy itp. Chodzą czasem na allegro w tej cenie ciekawe rowerki. 

Napisano

w tym budzecie to raczej tylko uzywka, jaki miasto ? czy wysylka wchodzi w gre ?

ja o używanym właśnie myślę. Wysyłka - jak najbardziej, miasto Wodzisław

wróciłbym uwagę na stare gianty, treki itp

i tu właśnie mam problem, bo nie wiem, jakie dokładnie modele mam śledzić, jaki rocznik (bo to chyba też jest ważne)

Napisano

Właściwie rocznik jest bez znaczenia. Modele, takie które CI wpadną w oko, byleby nie zajechane, a żeby to z grubsza ocenić, jak coś znajdziesz, wrzucasz link do oferty na forum... ;)

Gdybyś szukała roweru miejskiego, to za 800 zł. już można kupić nowego, 3biegowego cossacka, ale do ciągnięcia rikszy, to w istocie może być za mało.

Napisano

edit. przepraszam, wprowadziłem w błąd, Tam jest 12-28, a ja pokazałem 12-32. Może to być też wolnobieg.

Przepraszam że nie sprawdziłem porządnie. Wszak na obrazku jest kaseta. 

Napisano

nie wiem ile masz wzrostu,

ja mam 167cm, same nogi to 78cm (nie wiem czy dobrze mierzę: od kroku w dół, tak?) - rower, który Ty podałeś, ma 20", a z tego co ja się wstępnie orientowałam, to trekkingowy dla mnie powinien być 17"

le do ciągnięcia rikszy, to w istocie może być za mało

To w takim razie na co powinnam zwracać uwagę, jeżeli chcę kupić rower do ciągnięcia rikszy?

(Tak się zastanawiam, czy nie powinnam osobnego tematu założyć, bo chyba troszkę zamieszania sieję w tym temacie... Nie przeszkadza to?)

Napisano
To w takim razie na co powinnam zwracać uwagę, jeżeli chcę kupić rower do ciągnięcia rikszy?    

Głównie na rozpiętość biegów. Jeżeli przerzutki, to będzie ona dobra na pewno, a jeżeli piasta wielobiegowa, to minimum siedem biegów.

ja mam 167cm, same nogi to 78cm (nie wiem czy dobrze mierzę: od kroku w dół, tak?) - rower, który Ty podałeś, ma 20", a z tego co ja się wstępnie orientowałam, to trekkingowy dla mnie powinien być 17"

Ja go tylko podałem orientacyjnie. (bo i nie znałem Twojego wzrostu) 

Rozmiary moga się różnić, w zależności od modelu. W wypadku damki, większą rolę odgrywa długość ramy, niż wysokość podsiodłówki. Równie może Ci przypasować 17" co i 20".

Jeżeli chodzi o twój wzrost, to 18" będzie w większości przypadków najlepsze. W wypadku krótszych ram, może to być 19" 

Np. coś takiego z biegami w piaście 

Napisano

Mi nie przeszkadza :)

Ja wybrałam pacifica z tego roku niebieski mat za 1600, dziękuję Wam za pomoc, jak juz go odbiore to napiszę jak się sprawuje.

facet mnie jeszcze namawia na trans alp za 1700 z tego roku, dorzucic ta 100 zamiast tego pacyfika? dajcie znaka szybko, plis

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...