Skocz do zawartości

[do 5000] dla amatora w średnim wieku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako, że jestem tutaj nowa, więc witam wszystkich miło.

Potrzebuję konkretnej rady odnośnie zakupu roweru dla mojego partnera.

Wiek - 48

wzrost - 183

waga - 96

przeznaczenie - 2-3x w tygodniu 30-50km ( asfalt 70%, teren leśny z podjazdami 30%)

Bardzo mi zależy by mój partner polubił jadę na rowerku a z biegiem czasu dotrzymał mi "kroku" w naszych wyprawach

Potrzebuję więc roweru z dobrym, pewnym lecz nieskomplikowanym i mało awaryjnym osprzętem.

Zastanawiam się nad trzema modelami:

Cube CROSS PRO , Cube Tonopah Pro, Giant XRoam XR1

Może macie inne propozycje?

Moim marzeniem jest Spezialized Epic mod 2012 ale póki co mam Specialized rockhopper mod 2004 i.... uwielbiam nim jeździć

Będę wdzięczna za pomoc.

Mika

Napisano

Strasznie drogie te które podałaś. Moim zdaniem coś takiego byłoby wystarczjące http://rowery-happy.pl/product_info.php?cPath=289_339_345&products_id=3038. W prównaniu z Twoimi propozycjami nie ma tylko hamulców tarczowych, ale dobre v-brake'i takie jak tektro wystarczą w zupełności w crossie. Fakt, że cube tonopah ma trochę lepszą korbę i hydrauliki, ale czy jest to warte ponad 1500zł w stosunku do authora? Ja myślę, że nie ma sensu dopłacać tyle kasy do tych cube'ów i gianta. Rób jak uważasz, Twoje pieniądze :)

Napisano

Faktycznie ten Author wydaje się być bardzo dobrym wyborem, żeby tylko rowerzysta dorównał jego wyposażeniu ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...