Skocz do zawartości

[do 1900] Rockrider 5.3 B'TWIN vs Merida Juliet 100-D dla kobiety

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam 
chcę kupić rower mtb do 1900 PLN, dla kobiety, zastanawiam się nad dwoma : Rockrider 5.3 B'TWIN  i Merida Juliet 100-D 

który lżej się prowadzi, który jest lepszy pod względem przełożenia itd i ewentualnie prosiłabym o inne sugestie koło tej kwoty

pozdrawiam :)

• Mod Team
Napisano

Troszkę zmieniłem tytuł i przeniosłem w bardziej odpowiednie miejsce ;)

Rockrider ma lepszy widelec, lepszy napęd sramowski prawie cały, ale merida ma lepsze hamulce. Rockrider ma także napęd juz 9 rzędowy a merda 8.

Lekkość jazdy, myślę jest porównywalna w obu rowerach. Ogólnie ja bym sie skłaniał do rockridera, jednak w tych pieniądzach na pewno dało by sie znaleźć coś ciekawszego ;)

Napisano

dziękuje za odpowiedzi :)

i Puklus dziękuje za poprawki :D 

wydaje mi sie że lżej prowadzi się rock, ale kurcze jestem dość niska źle mi na niego wsiadać :D meridka ma ramę trochę niżej, co jak dla mnie jest atutem :)

przynajmniej wiem ze technicznie lepszy nie licząc hamulców jest rock :)  

czy polecilibyście mi jakieś rower/rowery do 1900 PLN?

pozdrawiam :D 

ale mam też inne pytanie :D 

kupic  Rocka by mu kiedyś wymieniać rame na taka, na którą mogłabym bez problemu wsiadać to bez sensu, stąd moje inne pytanie, czy można "bebeszki" Rockridera wstawić do meridy? chodzi mi tutaj ten czarujący  napęd 9 rzędowy o którym  była mowa :D 

podoba mi sie rama i hamulce w meridzie, ale po teście Rocka stwierdzam że różnica w tym napędzie jest ogromna :D poszukiwany rower idealny :D 

dziś jadę jeszcze raz je oglądać, chłopak już nie ma nerwów chciał by kupić dziś :D myślę że nic z tego 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...