99Lukasz Napisano 25 Lutego 2014 Napisano 25 Lutego 2014 Witam. Planuję zakup nowego roweru. Rower maksymalnie ma kosztować 1800zł. No więc tak: rower będzie mi służył do jazdy po lesie jak i po miastach. Myślę, że będzie tyle samo będę jeździł po lasach i asfalcie/ścieżkach rowerowych. Nie wiem czy to będzie istotne, lecz zamierzam codziennie jeździć jakieś 30km (potem dystans się zwiększy pewnie ). Dobrze będzie jeżeli amortyzator będzie posiadał skok 100mm i był z blokadą. Koła oczywiście 26". Mój wzrost wynosi jakieś 175cm (ciągle rosnę) , więc rama pewnie 19" Myślałem nad Kross Level A2 2014, lecz chcę też usłyszeć wasze propozycje. Wstępnie jestem "napalony" na tego Levela właśnie. Pozdrawiam oraz z góry dzięki za wszystkie wypowiedzi!
typol034 Napisano 25 Lutego 2014 Napisano 25 Lutego 2014 Ja bym brał cos takiego : http://allegro.pl/nowy-cube-aim-kola-29-roz-19-20-i4005935437.html albo http://allegro.pl/15-cube-aim-v-brake-16-black-n-grey-2013-i3998901622.html. Może fachowcy poradzą coś lepszego
99Lukasz Napisano 25 Lutego 2014 Autor Napisano 25 Lutego 2014 Ten Cube chyba nie ;p Porównując z levelem ma gorszy amor bo suntour XCT a w Krossie jest XCM ;p z resztą tu są koła 29 A i najlepiej aby rower był dostępny w sklepie stacjonarnym (GoSport, Wsół Sport itp. gdyż nie chcę kupować przez neta
Matt92 Napisano 25 Lutego 2014 Napisano 25 Lutego 2014 Opony w Levelu po duzym uzytkowaniu na asfalcie będziesz mial zapewne do wymiany po jakims 1k km . Jesli oprócz utwardzonych nawierzchni nie bedzie jezdzil po jakims DUZYM terenie , warto moze poszukać jakiegos crossa zamiast MTB To takie tylko moje male spostrzezenie. Level a2 dobry rower, serwis w calej Polsce, lecz wątpie zeby byo warto dopłacać do rocznika 2014, kiedy z 2013 mozna mieć za jakies 1400 zl a reszte przeznaczyc na jakies dodatki.
99Lukasz Napisano 25 Lutego 2014 Autor Napisano 25 Lutego 2014 Crossa nie chcę, gdyz po lesie też sporo będę jeździł. Rocznik 2014 różni się tylko ramą chyba... Z resztą u mnie w mieście już nie ma 2013 :/ A 2014 we Wsóle będzie za 1800zł po 5% rabacie Ale tak ogólnie wart jest ten rower tych pieniędzy? Czy może jakiś inny? Pozostać przy tym levelu? Dzięki za odpowiedź
lyndowss Napisano 25 Lutego 2014 Napisano 25 Lutego 2014 Ja polecam ze swojej strony AMULET CODER Czeskiej firmy. Bardzo mi pasuje ich rama i osprzęt też mają całkiem niezłej jakości. Porównywalny do tego Level'a A2. Mniej więcej to samo, a kosztuje dokładnie w przeliczeniu 1800 zł. Chociaż pewnie nieosiągalny dla Ciebie jeżeli musisz to mieć w sklepie stacjonarnym blisko Ciebie. Jednak zapytać możesz. Zapytaj też sprzedawców w dostępnych dla Ciebie sklepach co mogliby Ci zamówić i poproś o katalogi. Odradzam kupno rowerów w sklepach typu: mamy wszystkie sporty. Dobrze rower wybierzesz i dobierzesz i posłużą radą w sklepie typowo rowerowym, ale takim dobrym. Nie z panem Kaziem w jakimś zaułku. Taki sklep wcale nie musi być drogi. Tak swoją drogą zrobiłem wstępny kosztorys i za kwotę 1800 zł można byłoby coś złożyć lepszego co oferują producenci już złożonych rowerów i to jeszcze z hamulcami hydraulicznymi przód + tył. Jeżeli miałyby być v-brake'i to można byłoby z ceny 1800 zł zbić nawet do 1300-1400 zł. http://www.amulet.cz/cz/amulet-coder-2013-p40/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.