Skocz do zawartości

[Do 1800zł] Rower MTB 26"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Planuję zakup nowego roweru. Rower maksymalnie ma kosztować 1800zł. 
No więc tak: rower będzie mi służył do jazdy po lesie jak i po miastach. Myślę, że będzie tyle samo będę jeździł po lasach i asfalcie/ścieżkach rowerowych. Nie wiem czy to będzie istotne, lecz zamierzam codziennie jeździć jakieś 30km (potem dystans się zwiększy pewnie :) ). Dobrze będzie jeżeli amortyzator będzie posiadał skok 100mm i był z blokadą. Koła oczywiście 26". Mój wzrost wynosi jakieś 175cm (ciągle rosnę) , więc rama pewnie 19" :D 
Myślałem nad Kross Level A2 2014, lecz chcę też usłyszeć wasze propozycje. Wstępnie jestem "napalony" na tego Levela właśnie. 
Pozdrawiam oraz z góry dzięki za wszystkie wypowiedzi! ;)

Napisano

Ten Cube chyba nie ;p Porównując z levelem ma gorszy amor bo suntour XCT a w Krossie jest XCM ;p z resztą tu są koła 29 :D A i najlepiej aby rower był dostępny w sklepie stacjonarnym (GoSport, Wsół Sport itp. gdyż nie chcę kupować przez neta :)

Napisano

Opony w Levelu po duzym uzytkowaniu na asfalcie będziesz mial zapewne do wymiany po jakims 1k km .

Jesli oprócz utwardzonych nawierzchni nie bedzie jezdzil po jakims DUZYM terenie , warto moze poszukać jakiegos crossa zamiast MTB 

To takie tylko moje male spostrzezenie.

Level a2 dobry rower, serwis w calej Polsce, lecz wątpie zeby byo warto dopłacać do rocznika 2014, kiedy z 2013 mozna mieć za jakies 1400 zl a reszte przeznaczyc na jakies dodatki.

Napisano

Crossa nie chcę, gdyz po lesie też sporo będę jeździł. Rocznik 2014 różni się tylko ramą chyba... Z resztą u mnie w mieście już nie ma 2013 :/ A 2014 we Wsóle będzie za 1800zł po 5% rabacie :) Ale tak ogólnie wart jest ten rower tych pieniędzy? Czy może jakiś inny? Pozostać przy tym levelu? ;) Dzięki za odpowiedź :D

Napisano

Ja polecam ze swojej strony AMULET CODER Czeskiej firmy. Bardzo mi pasuje ich rama i osprzęt też mają całkiem niezłej jakości. Porównywalny do tego Level'a A2. :D Mniej więcej to samo, a kosztuje dokładnie w przeliczeniu 1800 zł. Chociaż pewnie nieosiągalny dla Ciebie jeżeli musisz to mieć w sklepie stacjonarnym blisko Ciebie. Jednak zapytać możesz. Zapytaj też sprzedawców w dostępnych dla Ciebie sklepach co mogliby Ci zamówić i poproś o katalogi. Odradzam kupno rowerów w sklepach typu: mamy wszystkie sporty. Dobrze rower wybierzesz i dobierzesz i posłużą radą w sklepie typowo rowerowym, ale takim dobrym. Nie z panem Kaziem w jakimś zaułku. Taki sklep wcale nie musi być drogi.

Tak swoją drogą zrobiłem wstępny kosztorys i za kwotę 1800 zł można byłoby coś złożyć lepszego co oferują producenci już złożonych rowerów i to jeszcze z hamulcami hydraulicznymi przód + tył. Jeżeli miałyby być v-brake'i to można byłoby z ceny 1800 zł zbić nawet do 1300-1400 zł.

http://www.amulet.cz/cz/amulet-coder-2013-p40/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...