ziom41 Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 Witam! Posiadam Brassa 2 2011 z korbą Sutorn Duro(za błedy przepraszam) i zakupiłem do niego zębatkę 32T Dartmoor Totem, jednak w komplecie nie było śrub do zamocowania. W pobliskim rowerowym powiedzieli mi że muszę zakupić sobie specjalne śruby z tym że muszą być długie, bo inaczej będzie za krótka i nie przejdzie przez osłonę i zębatkę. Czy te śruby będą na 100% dobre?http://www.grawitacy...rtop-dluga.html Może istnieje coś tańszego?
Mod Team Puklus Napisano 21 Lutego 2014 Mod Team Napisano 21 Lutego 2014 O osłonie zębatki masz na myśli rocking ? Jak tak to te śruby powinny być ok te śruby powinny być ok, jak gruby jest ten rocking ?
ziom41 Napisano 21 Lutego 2014 Autor Napisano 21 Lutego 2014 Mam na myśli ten plastik na korbie, oryginalny suntoura, nie wiem jak to się zwie. grubość zewnętrzna 12mm, wewnętrzna 8mm, śruba z tulejką wchodzi do środka trochę. grubość zębatki 4mm, grubość miejsca mocowania do korby ok. 2mm
Mod Team Puklus Napisano 21 Lutego 2014 Mod Team Napisano 21 Lutego 2014 Tak czy inaczej wynika z tego że owe śruby powinny pasować.
ziom41 Napisano 22 Lutego 2014 Autor Napisano 22 Lutego 2014 Na długość to wiem że będą pasować, jednak chodzi mi o to aby pasowały do zębatki
ziom41 Napisano 22 Lutego 2014 Autor Napisano 22 Lutego 2014 Oryginalna zebatka ma gwint, mniejsze otwory i jest cieńsza. A do tej potrzeba śrub z tulejami i moje pytanie to czy te co podalem mają pasującą tuleje. Odpowie ktoś czy te tuleje będą pasować do Totema? Nie będę zakladal nowego tematu i spytam tutaj. Po roku stania roweru mam dużo nalotu rdzy na łańcuchu, coś z tym się robi czy łańcuch też muszę zmieniać?Sent from my HTC 8S using Tapatalk
ziom41 Napisano 23 Lutego 2014 Autor Napisano 23 Lutego 2014 Pomoże ktoś? Sent from my HTC 8S using Tapatalk Może mi ktoś podać te śruby? Bo chcę rower złożyć :/ Sent from my HTC 8S using Tapatalk
Mod Team Puklus Napisano 23 Lutego 2014 Mod Team Napisano 23 Lutego 2014 Ale jaki masz problem, masz korbę, osłonę i zębatkę, zmierz sobie i kup śruby o takich wymiarach.
marcinBB Napisano 23 Lutego 2014 Napisano 23 Lutego 2014 To coś plastikowe to nie zwykła osłona blatu?to cudo to na wkręty sie mocuje... Jeśli chodzi o śruby i kominy to z tego co widziałem w swoim krótkim życiu,a raczej w jego ciągu-to wszystkie mają te same średnice i skok gwintu,różnią się jedynie długością.. Jak liczysz na pomoc do daj nam jakieś foto,warto by podać prawidłową nazwe korby:P
ziom41 Napisano 23 Lutego 2014 Autor Napisano 23 Lutego 2014 Suntour Duro nie na kwadrat, foty jutro, dzisiaj już ciemno. Sent from my HTC 8S using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.