skalus88 Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 Witam wszyskich zebranych, Ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem specialized camber z 2011 i postanowiłem przerzucic naped z poprzedniego roweru poniewaz jest to kombinacja shimano xt z slx. Kiedy probowałem zamontować suport pojawil sie dość ciekawy 'problem'. Mianowicie zakrętka z suportu wkrecała się tylko po prawej stronie ramy a sam suport po lewej, Kiedy próbowałem go zamontować odwrotnie to sie czasem zacinał tak, ze bałem sie go dokręcać aby nie zerwać gwintów, wiec zamontowałem tak jak sie dało, czyli nakrętka po prawej, reszta po lewej. No i piszę tutaj o shimano slx hollow tech Pytanie: Czy mogę tak to zostawić? Dzięki
crupez Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 Lewa miska HTII da się wkręcić tylko z lewej strony, a prawa z prawej, nie za bardzo rozumiem co Ty chciałeś zrobić ??
stefan2810 Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 Wyczyść gwinty. Obie miski powinny się wkręcać do samego końca bez zacinania i to rękami, kluczem dopiero na końcu dokręcasz. Jak samymi palcami nie możesz wkręcić miski bo sie zacina czy coś, to masz tam syf i piasek. A gwint łatwo uszkodzić, szczególnie w misce suportu.
Mod Team sznib Napisano 20 Lutego 2014 Mod Team Napisano 20 Lutego 2014 Tam nie ma "zakrętki suportu" i "samego suportu". Są 2 miski połączone plastikową tuleją. Na miskach masz oznaczenia, R - prawa, L - lewa.
skalus88 Napisano 20 Lutego 2014 Autor Napisano 20 Lutego 2014 Dzieki Panowie. Suport mam dobrze wkręcony w takim razie gdyż miska R jest po prawel a L po lewej. Ale z tego wynika ze w starym rowerze miałem ja wkręconą odwrotnie... (nie trzeba komentować) Jeżeli o czyszczenie, to wszystko ladnie wyczyscilem przed wkrecaniem. Jeszcze raz dzięki
1415chris Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 No jak probowales wkrecic lewy gwint do prawego, to nie dziwne, ze Ci sie zacinalo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.