Skocz do zawartości

[korba] Odstęp pomiędzy ramieniem korby a suportem

MsRIFU

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, prawdopodobnie jest to nic nie znacząca drobnostka, ale jednak spytam.    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1958275_632379490167827_1091989461_n.jpg   pan, który montował mi korbe powiedział, że ten odstęp pomiędzy ramieniem a suportem musi być, ale ja jakoś jeszcze nigdy nie widziałem w tych hollowtechach, że istnieje taka przerwa. Należy to jakoś usunąć czy niczemu to nie przeszkadza ?

Napisano

Jak się widzi takie rzeczy to strach oddawać cokolwiek do serwisu. I jeszcze bezczelnie kłamie, że tak powinno być. Przed wkręceniem misek zakłada się podkładki 2 po prawej i 1 po lewej dla mufy 68mm, albo 1 po po prawej i 0 po lewej dla mufy 73mm. U Ciebie zapewne jakiejś brakuje, może zgubił albo zepsuł.

Napisano

Oddał mi właśnie 2 podkładki, może poprostu sie nie zna...  Jadąc tak dzisiaj na trening mogłem coś zepsuć ?   I moge to sam naprawić mając tylko te imbusy ?

Napisano

Mam mufe 68mm, od strony blatów mam 1 podkładke, po drugiej stronie włożyć 1 czy 2 podkładki ? 

Aj wybaczcie, odpowiedź na to pytanie już sie znalazła wcześniej :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...