kjubas Napisano 19 Lutego 2014 Napisano 19 Lutego 2014 Witam forumowiczów Chcę kupić mojej dziewczynie rower trekkingowy/crossowy w przedziale cenowym do 1700zł. Chodzi o rowerek uniwersalny, do jazdy codziennej letniej do pracy oraz na wypady poza miasto po wcześniejszym dokręceniu bagażnika, dodaniu oświetlenia itp. Nie ukrywam, że wygląd też ma znaczenie Znacie coś ciekawego co mógłbym jej zaproponować? Najlepiej w okolicach Warszawy albo wsamej warszawie. Fajnie byłoby gdyby przy okazji zakupu dokupić dodatki (dobre oświetlenie dla mnie i dla niej, oraz bagażnik, torba- ale to jest tak na marginesie bo pewnie na inny wątek na forum. Piszę, bo być może ktoś z was zna kogoś gdzie przy zakupie paru rzeczy jakaś zniżka wchodziłaby w grę) Jej wzrost : 174cm Waga: 52 kg
cienkun Napisano 19 Lutego 2014 Napisano 19 Lutego 2014 Pierwsze co w tej cenie ciśnie mi się do głowy, to Lazaro senatore lds, tylko że problem w tym, że jest on dostępny tylko przez internet. (nie ma ich w żadnych stacjonarnych sklepach) http://archiwum.allegro.pl/oferta/lazaro-senatore-lds-alivio-17-19-i3544949902.html Natomiast jeżeli chodzi o crossy, to w tej cenie mieści się już Unibike crossfire http://www.unibike.pl/crossfirelds.html
robertrobert1 Napisano 19 Lutego 2014 Napisano 19 Lutego 2014 Podejrzewam, że każdy sklepik da ci upust na osprzęt jeśli kupisz w nim cały rower. W Bikemanie dają 5 % upustu na każdy detal.
kjubas Napisano 19 Lutego 2014 Autor Napisano 19 Lutego 2014 Tutaj nasuwa się pytanie: Czy dla dziewczyny musi być "damka" ? Czy to jest taka straszna różnica w wygodzie? Jeśli chodzi o stylistykę, to wiem w ciemno że jej obydwa się nie spodobają. Jeden niebieski jakby na komunię, drugi poobklejany jak na zawody. Chyba będzie chodzić o coś bardziej prostego - wyrafinowanego (mówię o wyglądzie w tym momencie
kjubas Napisano 20 Lutego 2014 Autor Napisano 20 Lutego 2014 czy ktoś z Forumowiczów może coś sensownego podpowiedzieć na ten temat?
cienkun Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 Czy dla dziewczyny musi być "damka" ? Czy to jest taka straszna różnica w wygodzie? Jeżeli ma zamiar jeździć w sukienkach, to tak. Poza tym, damka ma zazwyczaj krótszą ramę, ale to nie reguła. Sporo kobiet jeździ na męskich ramach.
kjubas Napisano 20 Lutego 2014 Autor Napisano 20 Lutego 2014 już wiem że "damka" nie musi być. Bardziej podobają jej się z normalną ramą.
cienkun Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 No to Unibike crossfire w wersji męskiej. Przejdź się po sklepach, pewno w którymś w Warszawce będzie.
kjubas Napisano 20 Lutego 2014 Autor Napisano 20 Lutego 2014 a co myślicie o takim modelu? To jednak damka. Ale wiem, że ta bardzo się jej podobała i taka stylistyka jej pasuje. To jest dobry rower? Nie pamiętam jakiej jest marki niestety :/ znalazłem- to jest ten : Cube Hyde Pro Damski 2012
kjubas Napisano 20 Lutego 2014 Autor Napisano 20 Lutego 2014 zły pomysł? Może jest wersja albo coś podobnego z amortyzatorem? chyba trafiłem mało aktywny czas na forum :/
jorisvoorn Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 Moja druga połówka kupuje teraz Unibike Flash tylko że z dodatkowym osprzętem bo w tym roku taka wersja wyszła. Jak masz więcej kasy to polecam crossfire.
Radeon Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 Witam! Może moja oferta Ciebie zainteresuje. http://tablica.pl/oferta/okazja-rower-gt-transeo-4-0ladies-nie-dartmoor-ns-cube-specialized-CID767-ID4IL5Z.html
Radeon Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 @up Rower jest jak najbardziej nowy Nawet nie stał kołami na twardej nawierzchni. Przed chwilką dodałem zdjęcia na tablicy. Powinny zaraz się pojawić. Oczywiście mam do niego kartę gwarancyjną (rok na podzespoły, dwa na ramę).
Blakeburn Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 Pół roku temu roku temu córka mojego brata szukała wygodnego crossa i wybrała: http://allegro.pl/nowa-merida-crossway-40-d-ham-hydrauliczne-lockout-i3937381979.html
kjubas Napisano 24 Lutego 2014 Autor Napisano 24 Lutego 2014 Dzięki za propozcje ale jeszcze nie ta stylistyka, która też ma znaczenie Czy ktoś coś może powiedzieć na temat rowerów Cube jako marki ogólnie i modelu konkretnie ROWER CUBE HYDE LADY BLACK 2014 (wchodzi też w grę męska wersja)
malaewka8 Napisano 25 Lutego 2014 Napisano 25 Lutego 2014 Witam. Ja również mam podobny problem tylko sama chce sobie kupić rower nie majac o tym wielkiego pojęcia . Wiec zwracam sie z prośbą o pomoc . Jedyne o czym moge mieć pojęcie to wygląd to to wiem jaki mnie interesuje. Potrzebuje rower górski, którym bede wyjezdzac kilka razy w tygodniu rekreacyjnie nie oddalajac sie zbyt daleko, aby nie jeżdziło się nim jak czołgiem . Mam 166 cm wzrostu jestem szczupła mam dość długie nogi aaaaaa i najważniejsze zakres cenowy do 1500. Rowej moze być używany w bardzo dobrym stanie oczywiście . Proszę o pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.