terew Napisano 15 Lutego 2014 Napisano 15 Lutego 2014 W tym przedziale cenowym jeżeli chodzi o crossa to nic lepszego niż ten Lazaro Senatore nie dostaniesz, tylko kwestia czy urośniesz tyle żeby rama była wygodna dla Ciebie, bo mniejszych niż 19 cali nie robią. Najlepiej będzie jak sam przymierzysz i ocenisz jak się czujesz na rowerze.
Damiox Napisano 15 Lutego 2014 Autor Napisano 15 Lutego 2014 Decyzja zapadnie po przymiarkach ramy. 19 to Kands a 18 Romet. Wątek do zamknięcia
Damiox Napisano 20 Lutego 2014 Autor Napisano 20 Lutego 2014 Widzę iż nie zamknęliście, dlatego odświeżę. Mam wiele wątpliwości co do Kandsa... jakoś go nie potrafię sobie wyobrazić ;p Omówię sytuacje raz jeszcze: Rama 19 cali, pozycja na niej bardziej rekreacyjna. Wygodne siodełko (czego nie ma w Kandsie). Dobrze byłyby tarczówki mechaniczne i blokada amora. Przerzutki nie muszą być dobre, wystarczą Acery. Firma z dobrym serwisem... Jeśli i Kands to spełnia to już go wezmę ;p Ale ma mieszane opinie, a ci co kupuja go modernizuja co u mnie odpada.
PjeseczeQ Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 900 zł a wymagania jak za 1500... Dobry serwis = dobra marka : Kellys/Merida/Author/Scott/Specialized etc. a nie "garażowe" typu Transrower. To po pierwsze. Po drugie : po co ci tarczówki mechaniczne, a szczególnie w rowerze za 900 zł ? Po trzecie : blokada amora typu XCT też jest IMO bez sensu, bo to i tak prawie wcale nie pracuje. Mam u siebie blokadę mechaniczną w nieco lepszym amorku i też.... nie używam. Bo jak mam zsiadać z roweru żeby blokadę zastosować i za kilka kilometrów zsiadać żeby włączyć zawieszenie, to mi się momentalnie odechciewa.
Damiox Napisano 20 Lutego 2014 Autor Napisano 20 Lutego 2014 Max 1300 się zgodzę, pisałem to chyba. Nie mogłem edytować postów stąd ta nieczytelność Pjeseczek w moim starym rowerze bez problemu mogłem zastosować blokadę amora, nawet podczas jazdy... po prostu wystarczyło "przełączyć".
PjeseczeQ Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 Jaki amor ? Musiałeś mieć blokadę hydrauliczną, mechaniczna z obciążeniem nie działa. Skoro 1300 - bierzesz Kands'a Maestro - gorsze ramy/serwis, lepszy osprzęt, albo coś markowego - lepsze ramy/serwis (zazwyczaj), gorszy osprzęt : http://allegro.pl/merida-crossway-20-v-od-merluk-i3967594222.html
Damiox Napisano 21 Lutego 2014 Autor Napisano 21 Lutego 2014 Było mi pod ręką i kupiłem Ramblera 6.0 DISC za 1999 z darmową wysyłką
PjeseczeQ Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 W tytule 900, potem 1300 i potem zakup za 2k... Ręce opadają...
Damiox Napisano 21 Lutego 2014 Autor Napisano 21 Lutego 2014 Przepraszam pomyłka. 1199, sorry pisałem z telefonu na szybko Ależ gafa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.