Skocz do zawartości

[do 900zł] Uniwersalny dla początkującego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W tym przedziale cenowym jeżeli chodzi o crossa to nic lepszego niż ten Lazaro Senatore nie dostaniesz, tylko kwestia czy urośniesz tyle żeby rama była wygodna dla Ciebie, bo mniejszych niż 19 cali nie robią. Najlepiej będzie jak sam przymierzysz i ocenisz jak się czujesz na rowerze.

Napisano

Widzę iż nie zamknęliście, dlatego odświeżę. Mam wiele wątpliwości co do Kandsa... jakoś go nie potrafię sobie wyobrazić ;p

Omówię sytuacje raz jeszcze: Rama 19 cali, pozycja na niej bardziej rekreacyjna. Wygodne siodełko (czego nie ma w Kandsie). Dobrze byłyby tarczówki mechaniczne i blokada amora. Przerzutki nie muszą być dobre, wystarczą Acery. Firma z dobrym serwisem...

Jeśli i Kands to spełnia to już go wezmę ;p Ale ma mieszane opinie, a ci co kupuja go modernizuja co u mnie odpada.

Napisano

900 zł a wymagania jak za 1500...

Dobry serwis = dobra marka : Kellys/Merida/Author/Scott/Specialized etc. a nie "garażowe" typu Transrower. To po pierwsze.

Po drugie : po co ci tarczówki mechaniczne, a szczególnie w rowerze za 900 zł ?

Po trzecie : blokada amora typu XCT też jest IMO bez sensu, bo to i tak prawie wcale nie pracuje. Mam u siebie blokadę mechaniczną w nieco lepszym amorku i też.... nie używam. Bo jak mam zsiadać z roweru żeby blokadę zastosować i za kilka kilometrów zsiadać żeby włączyć zawieszenie, to mi się momentalnie odechciewa. 

Napisano

Max 1300 się zgodzę, pisałem to chyba. Nie mogłem edytować postów stąd ta nieczytelność :)

Pjeseczek w moim starym rowerze bez problemu mogłem zastosować blokadę amora, nawet podczas jazdy... po prostu wystarczyło "przełączyć".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...