KejKej Napisano 29 Stycznia 2014 Napisano 29 Stycznia 2014 Witam, Od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu roweru. Znalazłem wyprzedaż gdzie rowery są w podobnej cenie, ale nie wiem który wybrać. Co waszym zdaniem bardziej się opłaca? Hexagon X6 za 1379: http://www.goride.pl/kross-hexagon-x6-2013-wysylka-kurierem-dhl-gratis-p-276.html lub Level A2 za 1400 (już po wstępnych negocjacjach zgodzili się obniżyć do tej kwoty): http://www.goride.pl/kross-level-a2-2013-wysylka-kurierem-dhl-gratis-p-279.html Jeżeli cena jest nieadekwatna do stanu rowerów to co byście polecili w tej cenie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
seraph Napisano 29 Stycznia 2014 Napisano 29 Stycznia 2014 Z tych dwóch to A2, bo ma lepszy osprzęt (dzięki tańszym hamulcom co nie znaczy, że gorszym) i do tego to już jest bardziej sportowy rower, bo Hexagony to czysta rekreacja. Mój kumpel ma takiego Hexagona i po 1000 km suport jest w tragicznym stanie, a Level A2 ma już chociaż octalink, czyli przynajmniej sztywniejsze rozwiązanie.
FiFiAk Napisano 29 Stycznia 2014 Napisano 29 Stycznia 2014 Zdecydowanie Kross Level A2, dużo lepszy osprzęt. Hehe podejrzewam, że te V-ki Tektro w a2 przy dobrych klockach będą lepsze od mechaników M375
LUTY123 Napisano 29 Stycznia 2014 Napisano 29 Stycznia 2014 Zgadzam się z waszą wypowiedzią. Też wybrał bym A2 jako że ma hamulce typu V-brake mojemu koledze one nie przeszkadzają już od 10tyś km a co do v-brake to tak jak koledzy wyżej napisali, przy dobrych klockach ( kolega miał meridowe za 30zł i można było dosłownie się nacieszyć siłą hamowania stawiając go na przednie koło bez problemu, co w mechanicznych często zdarza się problemem) rower naprawdę hamuje jak na hydraulice
KejKej Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Napisano 29 Stycznia 2014 Ja też lubię grzebać przy rowerach tak więc pewnie z czasem brałbym się za jakieś modyfikacje. Mi rower służy do wszystkiego. Nawet teraz przy takiej pogodzie jeżdżę mimo że jeszcze nie mam zacięcia sportowego co nie mówię że się nie zmieni Swoją drogą. Czy waszym zdaniem cena jest atrakcyjna czy jeszcze czekać, bo ceny spadną z racji tego że jest zima i jeszcze wchodzą nowe modele?
d8wid Napisano 29 Stycznia 2014 Napisano 29 Stycznia 2014 raczej taniej już nie będzie za a2 moze jeszcze odrobine ale teraz jest dobry moment na negocjacje, później zaczną znikać rozmiary jak się zrobi pogoda i będziesz szukał
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.