Johnny88 Napisano 16 Stycznia 2014 Napisano 16 Stycznia 2014 Witam wszystkich, Przymierzam się do złożenia nowego sprzętu na kołach 650B z napędem z jedyneczką z przodu używając tego wynalazku http://absoluteblack.cc/sram-spiderless.html . Korba pod ten ring od SRAMa z odczepianym pająkiem. Ramę również mam już praktycznie wypatrzoną, prawdopodobnie będzie to ten chińczyk: http://www.carbonality.com/venture-27-5er-sl-1080g-only.html Stanąłem jednak przed problemem wyboru rodzaju suportu: Z jednej strony BB30, który teoretycznie oferuje lepszą sztywność i przeniesienie mocy i jest lżejszy. Nie podoba mi się natomiast w nim mocnowanie łożysk bezpośrednio w ramie, sporo jest doniesień o skrzypieniu, wyrabianiu misek (a całej ramy nie chciałbym wymieniać), łatwym wchodzeniu zanieczyszczeń itd Z drugiej strony GXP: Gwintowane zewnętrzne miski na pewno na plus. Niestety cięższy, suporty (fabryczne SRAM) szybko się zużywają, cieńsza oś. Można też spróbować wkładu BB92 z osią GXP, lekki zysk masy kosztem wcisku zamiast gwintu. Dotychczas ujeżdżałem HTII od Siemano więc moje doświadczenie odnośnie tych wad i zalet jest niewielkie. A może po prostu kosztem 110g (rozmiar 19'') wziąć wersję na PF30 i mieć grubą oś, razem z wymiennymi miskami. Warto ? http://www.carbonality.com/carbon-650b-frame-venture-nl.html Jeśli chodzi o resztę napędu to prawdopodobnie będzie to kaseta XT 11-36 (możliwe, że z dodatkiem http://absoluteblack.cc/cassette-cog.html) oraz przerzutka XT ze sprzęgłem, nad łańcuchem jeszcze się zastanawiam, propozycje ? Byłbym wdzięczny za opinie ludzi, którzy mają bezpośrednią styczność z różnymi standardami by pomogli mi podjąć decyzję. Jeśli są jakieś inne uwagi do napędu, chętnie wysłucham Pozdrawiam
sivydym Napisano 16 Stycznia 2014 Napisano 16 Stycznia 2014 Jeżeli rama jest po zwykłe łozyska BB30 a nie pressfit, ma alu mufe w którą wciskasz łożyska a nie czysty karbon to jest to moim zdaniem lepsze rozwiązanie niż wkręcane suporty typu gxp/ht2. Dużo sztywniejsze, lżejsze i tańsze tak naprawdę bo łożyska dobrej klasy kupisz za 60 pln, a i tak nie wymienia sie ich co miesiąc.
AgentOrange Napisano 16 Stycznia 2014 Napisano 16 Stycznia 2014 Sam fakt obecności suportu typu BB czy PF zupełnie nie świadczy o obligatoryjnej sztywności czy wadze całego zestawu. Do tego suporty typu BB30 gdzie łożyska są osadzone bezpośrednio w ramie mają tendencje do "skrzeczenia" szczególnie w warunkach mtb. Jeśli już koniecznie chcesz tego typu rozwiązania (wiem, niedługo nie będzie wyboru) to raczej szedłbym w kierunku PF30 lub BB92 - ramę zabezpieczają dodatkowo plastykowe miski. Faktycznie, dość szeroki BB92 (szczególnie) oraz dość "wysoki" PF30 dają nieco więcej "miejsca" konstruktorom ram przez co konstrukcja może być sztywniejsza, ale bywa z tym różnie. NIe widzę specjalnie różnicy w sztywności korb na osiach 30mm w stosunku do 24 (tym bardziej że same rozwiązanie jest nieco inne - w HT2 oś jest stalowa, i rozstaw łożysk nieco szerszy). Moim zdaniem - nie warto celowo kupować ramy tylko i wyłącznie ze względu na BB30, PF30 czy BB92. Chyba, że akurat jedno z tych rozwiązań ma rama której szczególnie pragniesz:)
Johnny88 Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Napisano 17 Stycznia 2014 Właśnie tego "skrzeczenia" w suporcie i wyrobienia alu misek przez stalowe łożyska obawiam się najbardziej. gdyby nie to ryzyko, brałbym BB30 w ciemno. Tak jak napisałem wcześniej, PF30 wydaje się idealne, ale kosztem 100g dodatkowych na ramie.
AgentOrange Napisano 17 Stycznia 2014 Napisano 17 Stycznia 2014 Ja mając wybór, wybrałbym jednak ramę z wkręcanymi miskami. Te kilka gram zdecydowanie nie zrekompensuje niezawodności rozwiązań typu HTII. Do tego zdecydowanie większy wybór korb na rynku. Shimano powiedziało że korby 30mm mają w głębokim poważaniu także pewnie nie ma co się spodziewać tego standardu od nich w najbliższym czasie. Owszem, w PF30 można stosować korby HT przez redukcję, ale dla "liczących gramy" (dodatkowa masa "redukcji" )czy fetyszystów sztywności to chyba deko bez sensu.
Johnny88 Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Napisano 17 Stycznia 2014 Shimano tak czy siak mnie nie interesuje tak jak pisałem wyżej natomiast czysty zysk wagowy bb30 wobec wkrecanego systemu to ok 35g. Ktoś inny jeszcze się wypowie, bo na razie 1 głos za i 1 przeciw bb30 ?
tor23 Napisano 17 Stycznia 2014 Napisano 17 Stycznia 2014 Przejechałem 7000 km na jednych łożyskach BB30 i jak na razie żadnych problemów. Może super ciężko nie miały, ale większość w terenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.