Andys Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 Cześć, szykuję się do wymiany kompletnego napędu wraz z tylną przerzutką. Napęd obecny jest 3x9 (11-34T i 22-32-44T) i pod względem pojemności raczej pozostanę przy tym samym (może kaseta 11-32T, gdyż najmniejszej tarczy z przodu nigdy nie używam, rower to full). Od razu uprzedzam, że nie zdecyduję się na przejście na napęd 10, gdyż posiadam triggery SRAMa X-7 3x9, z których jestem naprawdę zadowolony. Komponenty, które znalazłem (ceny przykładowe, z jednego ze sklepów internetowych) to: - korba Deore FC-M590-9 22-32-44T - 239zł - przerzutka tylna SRAM X-7 z długim wózkiem (musi być SRAM ze względu na manetki) - 169zł - łańcuch LX HG73-9 - 61zł - kaseta LX CS-HG61-9 - 108zł co powiecie na takie zestawienie, co byście ewentualnie zmienili, może łańcuch Connex`a? Obecna korba to RaceFace XC na ISIS, suport nie wykazuje oznak zużycia, ale tarcze duża i średnia nadają się raczej do wymiany. Znalazłem same tarcze SLX (32 i 44T) w cenie po 84zł/szt., więc ich wymiana byłaby trochę tańsza niż całej korby z suportem na Hollowtech II. Pytanie czy zębatki SLX będą pasować do korby RaceFace`a, kiedy padnie mój suport i czy HII będzie widocznie sztywniejszy od ISISa (jestem ciężki)? Pozdrawiam, Andrzej
Mod Team Puklus Napisano 13 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 13 Stycznia 2014 Rozważałeś 2x9 ? Jeżeli jednak 3 to wsjo masz ok ale: - nie długi a średni wózek - łańcuch nie LX a C9, możesz wziąć także connexa800, ja na nim jeżdżę już blisko 10 lat, ciągle na 9rzędowych kasetach, choć nie każdemu to chce działać. Odnośnie korby jak ma rozstaw 104 BCD to shimanowskie powinny pasować. Sam suport nie będzie sztywniejszy bo jest całkiem inny ale cały zestaw powinien być sztywniejszy zwłaszcza od ISISa.
Andys Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Napisano 13 Stycznia 2014 Dzięki, rozumiem że C9 to Connex. Co do suportów, źle się może wyraziłem. Znam różnicę w budowie, zastanawiałem się po prostu czy nie zamienię siekierki na kijek, kupując nową korbę z HII, gdyż opinie o łożyskach w suporcie od Deore są zdaje się średnie (na nic powyżej FC-M590 raczej mnie nie stać), a mój 7 letni wkład maszynowy ISIS ma się jeszcze bardzo dobrze. Napędu 2x9, to ja w zasadzie używam, mógłbym spokojnie zdjąć najmniejszą zębatkę z korby. Zastanawiałem się nawet, czy nie znalazłbym nowej korby (w podobnej do FC-M590 cenie) z zębatkami powiedzmy 34(36) i 42T, ale te do napędów 2x10 mają z natury 24-36T, a to mnie zupełnie nie interesuje. Co do długości wózka (44-32)+(32-11) daje pojemność 33 (przy kasecie 11-34T już 35), czy przerzutka ze średnim wózkiem obsłuży bezproblemowo taką pojemność i jaka jest korzyść ze stosowania krótszego wózka (poza mniejszą szansą na zahaczenie o korzeń, kamień)? Dobrze myślę, że ze względu na mniejsze ramie siły przy krótszym wózku, sprężyna ma mniejszy problem z naciągiem łańcucha?
Mod Team Puklus Napisano 13 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 13 Stycznia 2014 Nie nie C9 to Campagnolo, chyba record ale nie mam pewności wszyscy C9 na niego mówią ISIS to taki trochę nie trafiony odzew na shimanowski Octalink, różnica w sztywności odnośnie HT2 na pewno będzie, nie jestem w stanie powiedzieć jak wielka. Jednak skoro twój suport trzyma sie całkiem dobrze, możesz wymienić same zębatki. W późniejszym czasie ewentualnie wymienisz korbę lub kupisz same ramiona, bo czasami można tanio kupić ramiona. Odnośnie pojemności bierz średni i nie marudź bo przy kasecie 11-34 sobie radzi spokojnie,
Andys Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Napisano 13 Stycznia 2014 O przerzutkę pytałem, bo wersja z długim wózkiem jest tańsza niż ze średnim/krótkim, po prostu ciekaw jestem korzyści korzystania z krótszego wózka. Może faktycznie poszukam samych zębatek do korby i wtedy może uda mi się zrobić 2x9 takie jak chcę. Co do Camapagnolo, można do tego zastosować spinkę? Obecnie Shimanowski łańcuch pięknie działa ze złotą spinką SRAMa.
Mod Team Puklus Napisano 13 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 13 Stycznia 2014 Oczywiście do każdego łańcucha można zastosować spinkę tylko niektóre sa ... kapryśne i trzeba wiedzieć które spinki sa ok, głównie shimano sa kapryśne. Złota spinka powinna pasować. Odnośnie wózka, krótszy wózek gwarantuje lepsze napięcie łańcucha przez co mniej będzie sie miotał i tłukł o ramę, poza tym jest krótszy mniej podatny na ewentualne zahaczenie o coś. W obecnej konfiguracji nie odkręcał bym najmniejszej zębatki jednak, zysk wagowy znikomy a czasem może sie przydać.
Andys Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Napisano 15 Stycznia 2014 Z przerzutką i łańcuchem wszystko jasne. Cały czas nie mogę przestać bić się z myślami napędu 2x9. Tyle, że ja nie myślałem akurat o odkręceniu zębatki od młynka, a blatu, czyli pozostawienie 22 i np. 36 lub 38T. Na co dzień korzystam tylko z kilku środkowych koronek w kasecie prawie nigdy skrajnych i w zależności od konieczności, blatu i 32T. Więc stosując zębatkę 38T mógłbym wykorzystywać cały zakres kasety, praktycznie bez ruszania przodu. Młynek zostawiłbym na sytuacje krytyczne. Tylko zastanawiam się, czy po mimo właściwej regulacji przedniej przerzutki, zdjęcie blatu z korby, nie powodowałoby spadania łańcucha na zewnątrz przy powrocie z 22 na 38T.
Mod Team Puklus Napisano 15 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 15 Stycznia 2014 Potrafisz to sobie policzyć ?
Andys Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Napisano 15 Stycznia 2014 Sprawdźmy czy dobrze myślę, sporządziłem w tym celu prostą tabelkę wyliczającą przełożenie przy danej zębatce korby (pierwsza kolumna) i koronce kasety (pierwszy rząd): wynika z niej, że jadąc po asfalcie w swoim normalnym przelotowym tempie (około 26km/h), korzystając z blatu (44T) i koronki 20 w kasecie, mam kadencję około 90 obr./min (nigdy nie miałem czujnika kadencji), gdyż przełożenie to 2,2, czyli 90 obrotów korbą na minutę, więc 2,2x90=198 obrotów koła na minutę, czyli 198x60=11880 obrotów koła na godzinę. Przy założeniu, że obwód koła to 2,15 metra, mamy 11880x2,15=25542 metry na godzinę, czyli 25542/1000= 25,5 km/h. Na podstawie tego wyliczenia przyjmuję, że "przelotowa" kadencja na asfalcie to około 90 obr/min. Mając te dane, wiem że posiadając w korbach zębatkę 38T, korzystając z koronki 11, czyli przy przełożeniu 3,45, mogę jechać z prędkością: 3,45x90=310,5 obr/min, czyli 310,5x60=18630 obr/godz., czyli 18630x2,15=40054 m/godz, czyli 40 km/h. Jest to prędkość, której jadąc po prostej, asfaltowej drodze nie muszę przekraczać, a zawsze mogę przecież zwiększyć kadencję do 100 obr/min (zwłaszcza przy zjazdach), co da mi ~44,5 km/h. Szybciej to jeżdżę tylko po lesie, gdzie grawitacja czyni cuda. Rower to full, na kapciach 2,3", ja jestem 40 letnim "dziadkiem", który zawsze unikał asfaltów na rzecz lasu, błotka itp. Z drugiej strony, na podjazdach, na których w terenie wykorzystuję teraz 32/30, będę mógł użyć kombinacji 38/34, co chyba nie wpłynie znacząco (1,07 vs 1,12), a zawsze w ostateczności mogę użyć młynka, z którego w mojej lokalizacji korzystam jedynie przy jednym podjeździe. Poza zbiciem wagi (pozbywając się blatu 44T), plusem byłaby mniejsza szansa szlifowania zębami korby przy przeskakiwaniu leżących w lesie brzózek :-). Jeśli w moim rozumowaniu, bądź matematyce popełniłem błąd, proszę o korektę. W tej chwili wydaje mi się, że mógłbym zamienić 32 i 44T na 38 bez większej straty, za to z wymierną korzyścią.
vitesse Napisano 15 Stycznia 2014 Napisano 15 Stycznia 2014 zawsze możesz kupic bardziej plaska kasete np. 11-28 albo 11-30 i młynek wstawić 24 lub 26
Jaca911 Napisano 15 Stycznia 2014 Napisano 15 Stycznia 2014 Rozumowanie poprawne. Tylko mam jedną uwagę. Jeśli jest w lesie górka, z której lecisz więcej niż 45km/h, a podjeżdżasz na nią na przełożeniu 32:30 to niezły koń jesteś Ja na pewno miałbym bardziej miękko niż 22:21
Andys Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Napisano 15 Stycznia 2014 zawsze możesz kupic bardziej plaska kasete np. 11-28 albo 11-30 i młynek wstawić 24 lub 26 Przepraszam, ale nie bardzo wiem, w jaki sposób Twoja wypowiedź odnosi się do tematu, czy zamiast 44 i 32 w korbie mogę mieć 38. Nie sugerujesz mi chyba ciągłej jazdy na młynku . Poza faktem, że praktycznie nie używam młynka, tak jak napisałem, nie lubię tak "gęsto" zestopniowanych kaset, wolę mieć większą różnicę pomiędzy koronkami. Tylko mam jedną uwagę. Jeśli jest w lesie górka, z której lecisz więcej niż 45km/h, a podjeżdżasz na nią na przełożeniu 32:30 to niezły koń jesteś Nie napisałem przecież, że podjeżdżam na 32/30 pod tą samą górkę, z której zjeżdżam 45km/h. Pod górkę, zjazd z której licznik pokazuje Vmax = 55-58km/h raczej nie podjadę na 32/30. Poza tym, policz sobie przełożenia, 32/30 to 1,07 vs 22/21 czyli 1,05 czy to taka duża różnica?
Jaca911 Napisano 15 Stycznia 2014 Napisano 15 Stycznia 2014 Ale napisałem właśnie że na pewno nie użyłbym 22:21 czyli odpowiednika 32:30 tylko jechały bardziej miękko. Ja mam 44-32-22 i problem z kaseta taki że na 44 po płaskim asfalcie używam tych samych trybów w kasecie co przy 32 w terenie czyli 14, 16, 18 i 21. Te tryby dostają najbardziej w kość. Tyle że dosyć często korzystam z mlynka 22. Miałem podobny tok rozumowania jak ty tylko że poszedłem w kierunku tarczy 42 a średniej 34 lub 36. Wtedy na tarczy zszedlbym o jedna zebatkę w dol a na środkowej o jedną, dwie w górę. Pracowałaby całą kaseta. Ale muszę przyznać że pomysł na napęd 2x9 (36-24) jest całkiem nie głupi. Ps. Ostatnio znalazłem korby do 29" o stopniowaniu 40-30-22 i nasza mnie myśl czy nie zrobić sobie 40-32-22 przeróbka była by tania tylko jeden blat do wymiany
Andys Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Napisano 15 Stycznia 2014 Nie będę ukrywał (wracam do początku tego wątku), że pomysł ze zmianą napędu z 3x9 na 2x9 zrodził się nie tylko z powodu ciekawości, ale również czysto finansowego. Mam korbę, w której suport jest w dobrym stanie, młynek prawie nieużywany, ale 44 i 32 przeżyły już swoje. Ponieważ muszę wymienić resztę napędu, uważam że nie ma sensu męczyć siebie i łańcucha ze starymi zębatkami. FC-M590 to 239zł, wymiana dwóch zębatek w obecnej korbie również może nie być sporo tańsza. Samą 38T, mógłbym kupić znacznie taniej, co pozwoliłoby mi pewnie zrealizować również zakup nowych kół, o których nie ma sensu dyskutować w tym wątku
marcin_ostrów Napisano 15 Stycznia 2014 Napisano 15 Stycznia 2014 Może nie tanio , ale optymalniej : zestaw zębatek 39/26 od trybo.pl M
Andys Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Napisano 16 Stycznia 2014 Dzięki, ale właśnie o tym pisałem, że jeśli miałbym kupować dwie zębatki za 238zł, to wolałbym już odpuścić eksperymenty z 2x9 i kupić FC-M590 44-32-22 i mieć przynajmniej nową, lżejszą od obecnej korbę, z nowym suportem.
Andys Napisano 31 Marca 2014 Autor Napisano 31 Marca 2014 Wiosna nadeszła, zużyty stary napęd kosztował mnie rozbite kolano (przy ruszaniu łańcuch spadł z korby ). Tak więc, pora wreszcie go wymienić. Przez te 2,5 miesiąca dozbierałem trochę kasy i w stosunku do pierwszej specyfikacji, będzie: - łańcuch Campagnolo Record C9 - kaseta SLX CS-HG80 - korba FC-M615 38-24 (pytanie czy warto dopłacać koło 50zł do SLXa FC-M675?) - przerzutka SRAM X7 ze średnim wózkiem Czytając problemy innych przechodzących z korby 3 tarczowej na 2, z regulacją przedniej przerzutki, powoli zaczynam się liczyć z jej wymianą. Obecna to Deore TOP-SWING, której nie mogę już obniżyć ze względu na konstrukcję wahacza, niestety nie zastosuję również przerzutki DOWN-SWING, gdyż rama ma mało miejsca pomiędzy mufą suportową, a miejscem zawiasu do górnego mocowania wahacza (Giant Trance 2007), będę się martwił mając nową korbę
Mod Team Puklus Napisano 1 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 1 Kwietnia 2014 Nie ma sensu dopłacać do SLXa natomiast jest sens szukać taniej deore Do twojej specyfikacji zastanawiam sie czy X7 z krótkim wózkiem by sie nie nadawał bo średni obsługuje 3 rzędową korbę swobodnie.
Andys Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Napisano 1 Kwietnia 2014 To dam sobie spokój z SLXem (korbą). Nie wiem czy FC-M615 w cenie 274zł to dobra cena, ale taniej nie znalazłem. Po wymianie napędu, koła czekają w kolejce, buty też wypadałoby po 10 latach wymienić
Mod Team Puklus Napisano 1 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 1 Kwietnia 2014 No cena ok możesz kupować.
Andys Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Napisano 3 Kwietnia 2014 Zakładam, że nie powinno być problemu, ale wolę spytać. Czy przerzutka przednia dedykowana do korby na dwie tarcze np. SLX FD-M675 2Speed Top Swing będzie poprawnie współpracować z triggerem SRAMa 3 biegowym?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.