Skocz do zawartości

[do 1500zł] cross Riverside 3 B'TWIN z Decathlonu?

kranu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Szukam roweru na co dzień do pracy i na weekendowe wycieczki.

Zwykle jestem zadowolony z produktów z Decathlonu, więc bardzo mnie ciekawi 

Rower trekingowy Riverside 3 Męski B'TWIN za 1299zł

Padał on na tym forum kilka razy jako propozycja, ale nie udało mi się znaleźć ani opinii, ani szczegółowych informacji o jego osprzęcie.

Niestety na stronie Decathlonu oraz B'twin też brak konkretów.

Miał ktoś do czynienia z tymi rowerami?

Znajdę coś lepszego w tej cenie? np. Unibike Crossfire GTS

z góry dziękuję

i pozdrawiam

Kranu

Napisano

Co to tego roweru to nie miałem doczynienia ale może zainteresuje Cię

Kands Maestro jest sprawdzony na forum i zbiera raczej dobre oceny :) Trzeba dodać, że jest w tej samej cenie i w dodatku lepszy osprzęt :)

http://www.forumrowerowe.org/topic/138905-rower-kands-maestro-2013-test-etapowany/

A tu masz

http://allegro.pl/niepokonany-szybki-cross-28-kands-maestro-2013-i3850426284.html

Pozdro :)

Napisano

W zasadzie to nie ma znaczenia czy wybierzesz tego Btwina czy Unibike'a bo prezentują dokładnie ten sam poziom. Wybierz ten, który ma lepszą gwarancję czy jest ładniejszy.

Dokładnej specyfikacji Btwina nie znam, ale po zdjęciach widzę, że ma on tylną przerzutkę Shimano Acera,

natomiast Unibike czy proponowany wyżej Kands mają Alivio - to nie ma znaczenia?

Napisano

ma to znaczenie. alivio lepiej pracuje od acery. Ja bym brał kands;a

Musisz wziąć pod uwagę fakt, że kands jest na full alivio a unibike tylko ma przerzutkę tylną.- Możesz napisać, ze unibike ma lepsze hamulce- wiesz, wystarczy jedynie zainwestować w lepsze klocki i po wszystkim.  

Może ktoś inny się jeszcze wypowie na ten temat.

pozdro!

Napisano

Zacząłem już się przyglądać bliżej budżetowym hitom na tym forum czyli właśnie: Kands Maestro i Lazaro Integral na pełnym osprzęcie Alivio.

Napisano

Ja też zastanawiam się nad crossem w podobnym przedziale cenowym i tak samo stoję przed dylematem.

Akutalnie najbardziej przekonany jestem do Kands Maestro, choć cenowo najbardziej kusi Lazaro, jednak odnoszę wrażenie, że Kands jest solidniejszy..

Mógłby się ktoś na ten temat wypowiedzieć?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Mogę ciut opowiedzieć o riverside 3 z decathlonu

Mam go od 3 lat i niestety ale rowerek nie daje przy codziennym dojazdach do pracy i weekendowych wypadach za miasto .

Z całego roweru po 3 latach została kierownica i rama reszt nie wyżyła najgorsze są koła chwila zapomnienia wieksz dziura i centra murowana , napęd wytrzymał rok około 5000 tys km i poszedł cały do wymiany nie było czego ratować poprostu się zużył 'przedni amor dziła jedynie przy potężnych dziurach .Hamulce też nie zachwycały.

Natomiast w porządku jest rama , ma wytrzymały lakier i jest bardzo wygodna choć ciężkawa, i jest jedynym elementem do którego niemam zastrzeżeń.po tych trzech latach.

Jednym slowem unikać , warto dołożyć tych pare zł i poszukać czegoś ciekawszego.

Żeby jezdzić tym rowerkiem na codzień musiałem dołożyć do niego jakieś 1,5 zł teraz daje rade , ale za łączną kwote można kupić gotowca w dużo wyższym standardzie pozdrowienia i szerokije drogi .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...