Skocz do zawartości

[koło] bontrager ssr - jaka maks opona na obręcz tego koła

rudolf

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

podobają mi sie te kółeczka [z trek'a 7.6 fx lub 7.5 fx]

ale chciałbym założyc jakieś semi-slicki o rozmiarze 35-38, da radę? ze strony producenta wynika ze maksimum opony to 32 czy to prawda?

pozdro:)

Napisano

yyyy w jakich jednostkach podajesz rozmiar opon?mierzy sie szerokosci obreczy i na tej podstawie dobiera zakres szerokosci opon ktora podaje sie w calach na ogol IMO na obrecz 22-25mm mozna zakladac opony od 1,5 cala do 2,35 bez problemu

Napisano

yyyy w jakich jednostkach podajesz rozmiar opon?mierzy sie szerokosci obreczy i na tej podstawie dobiera zakres szerokosci opon ktora podaje sie w calach na ogol IMO na obrecz 22-25mm mozna zakladac opony od 1,5 cala do 2,35 bez problemu

no własnie to jest probelm że nie wiem jaką szerokość mają te obręcze:| nie moge nigdzie znaleźć danych o tych bontragerach ssr

przy rowerze trek 7.5/7.6 fx jest tylko koło/obręcz: bontrager ssr opona: bontrager race lite 700x32 czy jakoś tak, a chciałbym nieco grubsze te oponki

[jeszcze nie operuję jednostakim calowymi :D tak apropo ale zaraz zacznę :D]

Napisano

aaa to przepraszam to jest inny rozmiar koła taki od przełaju zdajsie ale oponke szersza na obrecz zalozysz taka np 2.1 pytanie tylko czy w rame wejdzie....zreszta ja sie na takim sprzecie zupelnie nie znam lepiej niech ktos inny odpowie

Napisano

no nic, dzięki w każdym bądź razie :( na dniach po prostu podskocze do jakiegoś sklepu rowerowego i tam spróbuję sie wywiedzieć

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...