Skocz do zawartości

[opony] Komplet opon do 110zł na szose/teren.

ajgor11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jako iż mamy zimę postanowiłem kupić w promocji jakieś opony na wiosnę/lato. W większości będę jeździł po asfalcie, chodnikach, bruku. Ale zdarzy się ,że czasami trzeba będzie dojechać lasem, polnymi drogami, drogami z ubitym piaskiem/ziemią itp. itd.  Na opony mogę przeznaczyć maks. 110zł ,najlepiej ,żeby w tą kwotę wchodziły też koszty wysyłki, choć nie jest to priorytet.  

Moje obręcze to : WTB SpeedDisc i19 32H
Rozmiar kół : 26 

Pozdrawiam!

P.S Jeśli potrzebujecie więcej ,,danych,,  to dajcie znać :) 

Napisano

A może RK 2.0, jeśli jeździsz w większości po asfalcie i chodnikach... . To chyba lepszy wybór, moje nawet góry zwiedziły(2.0) także dają radę.

Napisano

Jeśli chodzi o teren to taki bardzo ,,lekki,, żadnego błota , itd.  Chciałbym małe opory na asfalcie, bo moje rapid rob'y na asfalcie to masakra :P  Myślałem o ,,łagodnym,, bieżniku , podobnym do tego :  http://allegro.pl/opona-rowerowa-cst-c-219-26-x-1-75-slick-i3722921787.html     
Oczywiście CST nie będę brał :)

EDIT: Co do moich obręcz : czym mam się kierować przy wyborze opony? Tzn. jaka szerokość? 
EDIT: Brać drutówkę czy może zwijana? 

EDIT: Chciałbym trochę odchudzić mojego kross'a ,z tego co czytałem to najlepiej jest zrzucić trochę gramów z opon. Znajdzie się coś nieciężkiego w tym budżecie? 
EDIT: Kupować dwie takie same opony, czy może mieszać? Inna z przodu, inna z tyłu ? 

Napisano

Generalnie ten Race king Continental ma dosyć płytki bieżnik stąd małe opory, co do wagi to tutaj wygra wersja zwijana, z tym że nie znajdziesz kompletu opon do 110zł. Jedna wersja zwijana takiego racekinga może wynieść około 80-100 zł. Znowu tutaj różnice w wadzę nie są na tyle duże aby bić się o te 200g na 2 sztukach opon.  

Napisano

Chyba wezmę te kendy , tańsze są :P powiedzcie mi tylko o co chodzi z tymi rozmiarami,szerokosciami . Jeśli bralbym te kendy kwest, to jaki mam brać rozmiar(szerokość itp.) na moje koła ?

Wysłane z mojego HTC Desire C

Mam jeszcze pytanie : przeglądając allegro spotkałem się z takimi dopiskami w aukcjach : ,,700X35C,,  ,  26(rozmiar koła?) x 1,75 . Jeśli miałbym już wybrany model opon , to z jakimi ,,wymiarami,, muszę kupić? 

Obręcze to : WTB SpeedDisc i19 32H 

Aktualnie posiadam opony: schwalbe rapid rob. 

Pozdrawiam! 

Napisano

Na powierzchnie twarde tylko SMART SAM!

Testowane przez 2 sezony pięknie się na nich latało po asfaltach, ehhh (kupa ziomków na nich ciągle gania)

Porzucone na rzecz promocyjnej ceny wypasionych maxxis ikon (jednak wole taplać się w terenie) ;)

Napisano

Panowie dzięki za pomoc ,ale jednak ciągnie mnie do kend khan za sprawa ich łagodnego bizenika :P co o nich myślicie ? No i jak jest z tymi rozmiarami,szerokosciami . Bo nie wiem czym się kierowac itp.

Pozdrawiam !!

Wysłane z mojego HTC Desire C

Napisano

Jedynie co będzie ci przeszkadać że kwesty i khtan są dość ciężkimi oponami
Ale za to wolno się ścierają
I na pewno będą lepsze od większości opon

Napisano

Ok ,dzięki za odp. Może ktoś mi jeszcze powiedzieć jak z tymi wymiarami jest? Nie chce kupić za szerokiej opony ani za wąskiej. 

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...