michael26 Napisano 13 Grudnia 2013 Napisano 13 Grudnia 2013 Witam.Zmieniłem amortyzator na nowy wraz z nowymi sterami maszynowymi Neco półzintegrowanymi za 50zł. Niestety po skręceniu wszystkiego jest na nich luz. Probowałem różnych rzeczy:dokręcenie mocne, lżejsze, kombinowanie z podkładkami itp niestety nic to nie pomaga. Macie jakieś pomysły co zrobić?Z góry dzięki za profesjonalną pomoc
michael26 Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Napisano 13 Grudnia 2013 nie, to odpada, jest krótsza od poprzedniego amora i dlatego zostawiłem sobie tylko jedną podkładkę pod mostkiem (wcześniej miałem 2)
michael26 Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Napisano 13 Grudnia 2013 nie nabijałem na rure sterową tylko włożyłem normalnie, tak prosto są. Wbijałem do ramy
tiomek Napisano 13 Grudnia 2013 Napisano 13 Grudnia 2013 zobacz, czy jak dokręcasz topcap, nie opiera się on przypadkiem o rurę sterową?
crupez Napisano 13 Grudnia 2013 Napisano 13 Grudnia 2013 zobacz, czy jak dokręcasz topcap, nie opiera się on przypadkiem o rurę sterową? opiera sie właśnie WNIOSEK: Za długa rura sterowa amortyzatora
crupez Napisano 13 Grudnia 2013 Napisano 13 Grudnia 2013 Jeżeli topcap opiera Ci się na rurze sterowej, to siłą rzeczy nie skasujesz luzu. Tam musi być 1,5-2mm luzu, pozostaje Ci albo dodanie podkładki, albo przycięcie rury sterowej.
michael26 Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Napisano 13 Grudnia 2013 up-wyjaśnijDałem podkładke 5mm i wydaje sie minimalnie lepiej ale luz nadal jest. Co jest tego przyczyną?
Mod Team mrmorty Napisano 13 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 13 Grudnia 2013 sterówki powinno "brakować" od 2 do 4 mm. jeśli nadal masz luz to:sprawdzasz czy dobrze nabiłeś bieżnię; sprawdzasz czy dobrze zamontowałeś stery i czy wszystko jest zamontowane po kolei; sprawdzasz czy gwiazdka nie wychodzi Ci ze sterówki gdy wkręcasz śrubkę na kapslu a następnym razem używasz wyszukiwarki na forum!zamykam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.