Groniu Napisano 9 Grudnia 2013 Napisano 9 Grudnia 2013 Proszę o poradę jak wybić SRAM Truvativ Adapter BB30 Press Fit na BSA 68/73mm. Wykręciłem miski z łożyskami (SM-BB70) i mam problem z tym adapterem a nie hcę czegoś zniszczyć... Adapter jest wciśnięty w ramę carbonową Speca. Szukałem rozwiązań amatorskich lecz skutecznych czyli klucz nasadowy, rozglądałem się też za jakimś kluczem dedykowanym ale w jakimś poście ktoś o tym pisał ale link do galerii wygasł niestety. Z góry dziękuję za wasze wsparcie w tym temacie krok po kroku...
xswistaqx Napisano 10 Grudnia 2013 Napisano 10 Grudnia 2013 Tutaj masz filmik, na którym jest narzędzie do wyciągania adaptera. Obawiam się, że będzie ciężko to zrobić chałupniczymi metodami szczególnie nie uszkadzając niczego. Chyba najprościej będzie popytać w serwisach czy mają takie zabawki bo robienie tego czymś innym jest imo ryzykowne.
Groniu Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Napisano 10 Grudnia 2013 Kurcze a coś co można kupić gdzieś w polsce? Napisałem do kliku sklepów ale cisza...
Rulez Napisano 10 Grudnia 2013 Napisano 10 Grudnia 2013 To jaki suport kupiłeś skoro chcesz demontować adapter ?
Groniu Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Napisano 11 Grudnia 2013 Chcę go zdemontować wyczyścić i na nowo zamontować następnie wkręcić hopa. Rozmawiałem z kilkoma serwisantami w tym z takimi co robią tylko spece i rada jest taka żeby dobrze nasmarować to od podstaw bo często pojawia się stukanie przy obrocie korby właśnie od tego. A skoro i tak temat rozgrzebany mam to warto to zrobić przy tej okazji.
xanadu Napisano 11 Grudnia 2013 Napisano 11 Grudnia 2013 Proszę o poradę jak wybić SRAM Truvativ Adapter BB30 Press Fit na BSA 68/73mm. Na załączonym przez Ciebie zdjęciu jest adapter PressFit30 / BSA, a nie BB30 / BSA. PressFit30 i BB30 to dwa różne standardy. Ten pierwszy, czyli PF30/BSA jest wciskany w mufę suportową, a ten drugi, czyli BB30/BSA jest osadzany w mufie za pomocą specjalnego kleju do łożysk. Z oficjalnej dokumentacji SRAM'a można się dowiedzieć, że: Adapter PF30/BSA można usunąć (wybić z ramy) za pomocą narzędzia Park Tool BBT-90. Niestety ponowny montaż takiego adaptera nie jest zalecany. Dlaczego? Nie jestem do końca pewien, ale adapter ten jest zbudowany z tworzywa sztucznego, które przy montażu "dopasowuje" się do mufy. Być może jego odkształcenie jest na tyle trwałe, że ponowny montaż nie jest zalecany. To tylko moje przypuszczenie. Jeśli dopuszczasz możliwość "zniszczenia" adaptera, to zamiast wspomnianego wybijaka do łożysk, możesz użyć młotka i śrubokręta - byle delikatnie i z umiarem . Adapter BB30/BSA jest trudniejszy do usunięcia i SRAM nie zaleca demontażu, a jeśli już to nie w ramach karbonowych. Z tego względu nie zdecydowałem się kiedyś na jego użycie, ale kupiłem suport Rotor BB30to24. Rozmawiałem z kilkoma serwisantami w tym z takimi co robią tylko spece i rada jest taka żeby dobrze nasmarować to od podstaw bo często pojawia się stukanie przy obrocie korby właśnie od tego. Daj znać, czy stukanie zniknęło. Ja spotkałem się z dwoma przeciwstawnymi opiniami dotyczącymi smarowania adaptera PF30/BSA. Jedni twierdzą, że to nie ma sensu, bo tworzywo, z którego zbudowany jest adapter jest wystarczająco plastyczne, aby dopasować się do mufy, a ponadto istnieje ryzyko, że nasmarowany adapter będzie się obracał przy próbie dokręcenia łożysk suportu lub, co gorsza, przy ich odkręcaniu. Drudzy przekonują, że tylko smar ma "moc" wypełnienia wszelkich nierówności i "uciszenia" niepożądanych dźwięków .
Groniu Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Napisano 11 Grudnia 2013 Tutaj też jest BB napisane, problem w tym że każdy piszę inaczej... http://www.ebay.com/itm/SRAM-Truvativ-BB-Shell-Adapter-Kit-PressFit-30-BSA-English-Threaded-68mm-73mm-/300919548082 mam dostęp do klucza Park Tool BBT-90.3 więc może się uda. Z drugiej strony patrząc na zdjęcia na stronie producenta to zastanawiam się czy na pewno i jak mam to wybić bo inaczej wygląda to co ja mam a co jest na zdjęciach. http://www.parktool.com/product/pressfit-bottom-bracket-bearing-tool-set-bbt-90-3
xanadu Napisano 11 Grudnia 2013 Napisano 11 Grudnia 2013 Być może BB to po prostu skrót od Bottom Bracket? A w kwestii wybicia adaptera, to po prostu wkładasz ten przyrząd ParkTool'a do adaptera od tej strony, która ma wewnątrz mniejszą średnicę. To tę część będziesz demontował najpierw. Rozcięta część rurki najpierw spłaszcza się przy przechodzeniu przez otwór, a następnie rozszerza się i opiera o wewnętrzną krawędź adaptera. Teraz musisz użyć siły w postaci młotka i adapter powinien zacząć wychodzić z mufy. Drugą część musisz usunąć nieco inaczej. Rurka przyrządu ma zbyt małą średnicę, aby oprzeć się o krawędź. Proponuję użycia końcówki klucza nasadowego o średnicy dopasowanej do wewnętrznej średnicy adaptera. No i znowu młotek . Piszesz, że inaczej wygląda to, co masz, niż to, co jest na zdjęciach. To może lepiej prześlij zdjęcie tego, co masz, żeby się potem nie okazało, że to, co napisałem powyżej przyczyniło się do destrukcji elementu .
Groniu Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Napisano 11 Grudnia 2013 W poprzednim poście podałem poniżej stronę park toola w której są inne zdjęcia niż moje a podobno ten sam klucz używa się do obu przypadków więc wolałem dopytać a Ty to źle zrozumiałeś po prostu. Ok zobaczę czy się uda mi to wybić, jedyne co to się martwię o to ponowne montowanie tej samej sztuki, bo ciekawe ile w tym prawdy jest.
Rulez Napisano 11 Grudnia 2013 Napisano 11 Grudnia 2013 Moim zdaniem niepotrzebnie czepiasz się tego adaptera (może lubisz kłopoty), jeśli adapter jest dobrze umocowany w ramie to po prostu wkręć nowy wkład suportu i koniec ...
Groniu Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Napisano 11 Grudnia 2013 Podobno częstym problemem jest przede wszystkim ten adapter jego wada fabryczna lub brak odpowiedniego nasmarowania przy składaniu. Takie informacje otrzymałem od kilku osób które serwisują rowery Speca przede wszystkim. Dlatego jako osoba o małej wiedzy w tym temacie względem ich postanowiłem to zrobić skoro rower mam rozebrany tym bardziej mając dostęp do tego klucza.
Rulez Napisano 11 Grudnia 2013 Napisano 11 Grudnia 2013 Chyba coś kombinujesz, jeśli adapter jest w tej chwili dobrze spasowany w ramie , nie ma żadnego luzu, nie widać żadnej szczeliny, nie widać jakiegoś wycieku (np.wody) pomiędzy adapterem a mufą - to nie ma się go co czepiać ...
Groniu Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Napisano 11 Grudnia 2013 No niestety gdyby strzelał Tobie rower od pół roku to też byś kombinował, niestety eliminuję krok po kroku. Ja tego adapteru nie montowałem więc nie wiem co siedzi w ramie ale się dowiem mam nadzieję dziś. Nie zrobię to się nie przekonam.
Rulez Napisano 11 Grudnia 2013 Napisano 11 Grudnia 2013 A co za problem wkręcić nowy wkład i przekonać się czy strzela, jeśli tak, to wtedy rozbierać.
sivydym Napisano 11 Grudnia 2013 Napisano 11 Grudnia 2013 Podobno częstym problemem jest przede wszystkim ten adapter jego wada fabryczna lub brak odpowiedniego nasmarowania przy składaniu. Takie informacje otrzymałem od kilku osób które serwisują rowery Speca przede wszystkim. Dlatego jako osoba o małej wiedzy w tym temacie względem ich postanowiłem to zrobić skoro rower mam rozebrany tym bardziej mając dostęp do tego klucza. Nie łatwiej udac się do owych znawców tematu i niech oni zajmą się problemem. Okolice suportu, a w szczegolności niepokojące serce trzaski mozna uznać jako usterke podlegającą gwarancji a ta na Speca jest długa aczkolwiek średnio egzekwowalna.
Groniu Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Napisano 11 Grudnia 2013 Mając możliwość jeszcze trochę pojeżdżenia zostawiłem to jako ostateczność kiedy będą już wysokie mrozy. Na ten moment nie mam zamiaru pozbywać się roweru na miesiąc lub więcej a odległość od miejsca zamieszkania do sklepu gdzie go kupiłem to prawie 500 km. Na dodatek firmy kurierskie przed świętami mają sporo roboty i rożnie bywa z odbiorami i dostarczaniem paczek już nie wspomnę o jakości usług z uwagi za pracę na wysokich obrotach. Więc wole się tym zając jak sam nie dojdę do tego po nowym roku kiedy będzie trochę bardziej spokojnie. Panowie powiem tylko tyle że dedykowany klucz Park Tool BBT-90.3 rewelacja 3 stuknięcia młotkiem i adapter wyjechał jak masełko.Zobaczymy co dalej będzie jaki efekt końcowy . Ważne że obyło się bez przecinaka .
crupez Napisano 11 Grudnia 2013 Napisano 11 Grudnia 2013 Zapobiegawczo mogłeś zaznaczyć korektorkiem pozycję wprasowania adaptera aby później umiejscowić go w tym samym miejscu. Powodzenia
Groniu Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Napisano 11 Grudnia 2013 Kurcze tego nie zrobiłem mmm... Wybiłem, wyczyściłem, nasmarowałem i wprasowałem na ten moment nowy adapter ale faktycznie napisy są w innych miejscach niż były wcześniej jeżeli to miałeś na myśli?... Pytanie moje jest takie czy napisy które są na obu częściach adaptera powinny być przy wciskaniu w jakieś odpowiedniej pozycji nie ukrywam że wcześniej były oba od góry teraz mam to tak jak wyszło przy wciskaniu, po zdjęciach widać że adapter ma pewnego rodzaju przetłoczenia-ścięcia. Czy to obojętne? czy ma to jakieś znaczenie-wpływ na sztywność? czy to tylko walor estetyczny? Bo nie wiem czy składać to dalej nie chcę naruszyć zbędnie gwintów w tym adapterze ani wybijać go ponownie na marne.
Groniu Napisano 12 Grudnia 2013 Autor Napisano 12 Grudnia 2013 Niestety cisza na forum więc musiałem dowiedzieć się innymi kanałami Podobno nie ma to znaczenia jak idą napisy i ten kształt wewnętrzny więc zaczynam składać dalej...
xanadu Napisano 12 Grudnia 2013 Napisano 12 Grudnia 2013 (...) po zdjęciach widać że adapter ma pewnego rodzaju przetłoczenia-ścięcia. Czy to obojętne? czy ma to jakieś znaczenie-wpływ na sztywność? czy to tylko walor estetyczny? (...) Jeśli piszesz o tych ścięciach, które są widoczne na załączonym przez Ciebie na początku wątku zdjęciu, to są one po to, aby można było umocować adapter w imadle, wkręcić łożyska i dopiero potem wcisnąć wszystko do ramy. Tak przynajmniej opisuje to instrukcja SRAM'a. To, w którym miejscu znajdą się napisy nie ma oczywiście żadnego znaczenia. Ważne jest jedynie, aby nie pomylić prawej strony z lewą stroną.
Groniu Napisano 12 Grudnia 2013 Autor Napisano 12 Grudnia 2013 Może wydać się to banalne ale trochę poległem w akcji Mam ramę S-works stumpjumper fsr 2013 Na którym pliku od którego elementu mam bazować chcąc prawidłowo ustawić kolejność podkładek, dystansów itp Korba http://www.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/Deore-XT/SI_5MZ0A/SI-5MZ0A-001-00-Eng_v1_m56577569830746328.pdf Adapter http://cdn.sram.com/cdn/farfuture/_PlwYDAo3-UuOMxE4sEx7WPi-Jkapm4CI4xkIRIzfLg/mtime:1372788169/sites/default/files/techdocs/95-6415-007-000_rev_c_gxp30_bb_adapter.pdf Wkład suporty http://www.hopetech.com/webtop/modules/_repository/documents/BBinstructions.pdf Rama (niestety model 2014, 2013 nie znalazłem w archiwum) http://static.specialized.com/media/docs/suport/0000003320/0000003320_IG0276_revF.pdf Tutaj jeszcze coś ze strony Speca http://service.specialized.com/collateral/ownersguide/new/assets/pdf/IG0401_revC.pdf Chciałym wiedzieć zaczynając od korby lub od drugiej strony co po kolei dać bo wiem tylko że łańcuch ma iść prosto w finalnej wersji ale co i jak to mam problem.
Groniu Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Napisano 14 Grudnia 2013 No nic doszedłem do ładu z tym tematem. 73mm więc jedna podkładka 2,5mm pod łożysko od strony korby i nic więcej.
Groniu Napisano 16 Grudnia 2013 Autor Napisano 16 Grudnia 2013 Rower wreście zmontowany jutro test co ma być to będzie... Zobaczymy czy pojawi się stukanie ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.