Krezystof Napisano 30 Maja 2006 Napisano 30 Maja 2006 Pomocy!! Kupiłem rower i mam problem z piastą, wydaje dziwny dźwięk - prezentuje na nagraniu. P.S Ile kosztuje "bębenek"? http://krezystof.w.interia.pl/Bez_nazwy.WMV
jo_jacek Napisano 31 Maja 2006 Napisano 31 Maja 2006 tez mam taki dźwiek (mowa o tym przy kreceniu korbą ?) z tego co mi sie udało dojśc to sa kółeczka od przerzutki..
szaman Napisano 31 Maja 2006 Napisano 31 Maja 2006 jemu chyba chodzi o to buczenie jak by coś tarło je też tak mam piasta deore to trze w bębenku ale niewiem co
Krezystof Napisano 31 Maja 2006 Autor Napisano 31 Maja 2006 jemu chyba chodzi o to buczenie jak by coś tarło je też tak mam piasta deore to trze w bębenku ale niewiem co Dokładnie o to mi chodzi, bo jak koło się nie kręci to jest też ten dźwięk, a z kolei gdy "pedałuję" do prozdu - dźwięku nie ma. A czy jest to normalne? Bo słyszałem, że te piasty tak maja... Byłem, zrobione! Była jakaś blaszka czy osłonka uszkodzona trzymająca łożyska, wszystko wymienione na nowe - koszt 15 zł Teraz mam problem troche inny (regulacji) i zapraszam:http://forumrowerowe.jgc.pl/piasta-tyl-regulacia-stopnia-wysuniecia-po-danej-stronie-t15084.html
sebekfireman Napisano 31 Maja 2006 Napisano 31 Maja 2006 Byłem, zrobione! Była jakaś blaszka czy osłonka uszkodzona trzymająca łożyska, wszystko wymienione na nowe - koszt 15 zł Na 100% to było przyczyną tego buczenia? Bo mi to buczenie wygląda na pracę na sucho (bez porządnego smaru) łożysk bębenka.
Krezystof Napisano 31 Maja 2006 Autor Napisano 31 Maja 2006 Na 100% to było przyczyną tego buczenia? Bo mi to buczenie wygląda na pracę na sucho (bez porządnego smaru) łożysk bębenka. Tak mi powiedzieli, że to było takie skrzywione i takie jakby zadarte
MarcinN Napisano 3 Czerwca 2006 Napisano 3 Czerwca 2006 Wielki "+" za materiał filmowy, to się nazywa przedstawienie problemu . Pozdrower.
Wojcimił Napisano 1 Września 2006 Napisano 1 Września 2006 Ja też mam takie buczenie, tyle że to już było odrazu gdy kupiłem piaste. Byłem w serwisie z reklamacją to koles goś tam robił z pół godziny i powiedział ze wszystko jest ok i buczenie ustało, ale po 200 km znowu sie zaczęło. Nie wiem, czy wszystkie deore tak mają? Już wyczaiłem w czym problem :/. Poprostu jest luz na benbenku. Dla mnie to troche dziwne jak w nowej, dobrej piaście może tak szybko powstać luz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.