lll Napisano 7 Grudnia 2013 Napisano 7 Grudnia 2013 A co powiecie o tych pedałach: http://velo.pl/czesci/pedaly/author/comp-03 Jak wygląda wymiana łożysk w nich? I podejdą standardowe bloki shimano?
ajgor11 Napisano 7 Grudnia 2013 Napisano 7 Grudnia 2013 @Maniak Dodałbyś zdjęcia tego tuningu na jakimś innym hostingu? Bo u mnie nie działa
pietia79 Napisano 8 Grudnia 2013 Napisano 8 Grudnia 2013 też polecę 540. Mam je z 5 albo 6 lat, katowane i w górach, i w zimie, i w błocie nigdy nie zawiodły. Wstyd się przyznać, ale nie rozkręcałem jeszcze do przesmarowania Odkręcanie imbusem też wygodne.
lll Napisano 9 Grudnia 2013 Napisano 9 Grudnia 2013 A jak z tym gniazdem na imbus w m540 i m780? Pęka czy nie? Znalazłem komentarze w internecie, że zdarzało się pękać zarówno w jednym jak i drugim modelu.
Rafał87 Napisano 15 Grudnia 2013 Napisano 15 Grudnia 2013 ja miałem 520 od 2008 roku do polowy ubiegłego roku, przejechały 26tys. w tym dwa komplety bloków i zmieniłem je dlatego że już klatka była bardzo wytarta i korpus w miejscu styku z butem też już miał wytare z dobre 2milimetry materiału przez co but opierał sie tylko blokiem o klatke a podeszwa już miała marny kontakt z korpusem. Luzu na nich miałem zerowy gdyż są tam kulki z konusami więc luz można kasować. natomiast uszczelki na osi już praktycznie nie było, od błota ją postrzępiło. Kupiłem znowu 520tki ale juz po miesiącu coś w jednym mi cykało, musiałem przesmarować. Ogólnie to bardzo solidne pedały, uszczelnienie może nie jest najlepsze, czasem potrafi coś wejść do środka i trzeba rozebrać ale łożyska są spoko i od czasu do czasu je serwisując potrafią się odwdzięczyć długą żywotnością.
Cox Napisano 15 Grudnia 2013 Napisano 15 Grudnia 2013 540-tki tyram 3,5 roku, w tym czasie 2 serwisy, 3 komplety bloków, już się troche zurzyły, następne pedały też bedą shimano, tylko zastanawiam się nad modelem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.