Andrew15 Napisano 25 Listopada 2013 Napisano 25 Listopada 2013 Witam wszystkich zainteresowanych!. Jakiś czas temu rozbierałem do gołego swoje klamkomanetki (prawa,lewa) , jeśli ktoś nosi się z rozbiórką takich i podobnych klamkomanetek a by się pogubił... w tym wszystkim to dołączam poniżej dwa zdjęcia po rozbiórce (niestety żeby wkleić musiałem je zmniejszyć), być może jest jakaś poprawniejsza kolejność rozbierania ale mi z powodzeniem udało się w takiej jaka jest na dalszych zdjęciach które porobiłem w kolejności rozbierania lecz jest ich dużo więc wkleiłem tylko dwa najważniejsze, jeśli ktoś chce bardziej szczegółowe foty (68szt.) i miał jakieś bardziej szczegółowe pytania to proszę pisać postaram się pomóc!.Moje ,,dziadki,, po umyciu oczyszczeniu przesmarowaniu lekkim smarem i złożeniu cykaja jak nowe!. Po dużym przebiegu może się zdarzyc że jakiś element z całej układanki może byc wytarty czyli uszkodzony w tedy należy kopać w necie... aż do skutku nawet w uszkodzonych rzeczach i takie kupic po konsultacji z właścicielem (jak tak robiłem i dokupiłem piękne jak nowe cyferblaty). Jeśli komuś zależy na utrzymaniu w oryginalności swojego bajcykla nawet tego najtańszego choć by z sentymentów to myślę że moje wypoćiny mogą pomóc,jest takie jedne miejsce przy składaniu tego wszystkiego które może stwożyć problem więc proszę śmiało. Pozdrawiam!
Mod Team Puklus Napisano 25 Listopada 2013 Mod Team Napisano 25 Listopada 2013 A nie można było wykorzystać jakiegoś serwisu hostującego ? bo na tych zdjęciach to nic nie widać, poza tym nie tylko rozmiarem można zmieniać wagę zdjęcia ...
Andrew15 Napisano 26 Listopada 2013 Autor Napisano 26 Listopada 2013 hm bardzo chętnie dostosuję się do cennych wskazówek leczcz niestety nie jestem aż tak oblatany jeśli chodzi o sprawy związane z tym co Pan mówi :-(
Mod Team Puklus Napisano 26 Listopada 2013 Mod Team Napisano 26 Listopada 2013 http://imageshack.us/ masz tu serwis hostingowy do wysyłania plików, możesz sobie założyć tam konto i robić albumy etc jak zresztą w wielu innych miejscach, odnośnie rozmiaru zdjęć , należy je bardzie skompresować by mniej zajmowały a czym ?? no programem graficznym których jest multum w sieci. Przy kompresji cierpi jakość ale my tego nie widzimy, do pewnego stopnia.
Andrew15 Napisano 26 Listopada 2013 Autor Napisano 26 Listopada 2013 No to w takim razie dziękuję bardzo za cierpliwość i nauki jakie otrzymałem będę się statał tego trzymać! ja do tej pory używałem do zmniejszania kb zdjęc ,,microsoft office,, w zakładce ,,zmień rozmiar,, więc tym zmieniałem żeby nie przekroczyć rozmiaru nakazanego na forum :-(
Mod Team Puklus Napisano 26 Listopada 2013 Mod Team Napisano 26 Listopada 2013 Używaj zewnętrznych serwerów i będzie ok. Jak już jesteśmy przy zdjęciach, pamiętaj aby były zawsze dobrze naświetlone, ostre i wyraźne.
peze Napisano 12 Stycznia 2014 Napisano 12 Stycznia 2014 Nieco późno złapałem ten temat, nim poodkręcałem swojego stef'a 20 w zimowym rowerze (jakkolwiek zimy faktycznie nie ma). Oczywiście zaczęło się od spieczonych mikrośrubencji mocujących obudowę-cyferblaty, ich zmolestowania na łbach wiertłem i kontrolowanego - niestety - wyłamania otworów platickowej obudowy do jej mocowania. Stąd zrozumiała jest dla mnie, opisywana przez Ciebie sprawa poszukiwań w internecie śladów "nowych" cyferblatów. Umówmy się, te moje podniszczone jeszcze są w stanie pełnić swoje przeznaczenie, o ile postaram się o alternatywę dla ich przymocowania. Do STEFa zaglądałem, żeby... raz: lewy od początku ich nabycia odmawiał wrzucania 3ego biegu na duży blat; dwa: wymiana linki powystrzępianej do bólu przerzutki tył. Zew potrzeby znów odsunął na plan dalszy podstawową sprawę: PRZECIEŻ JA JESTEM TROCHĘ ZIELONY W SPRAWACH MECHANIZMU WSZELKICH DŹWIGNI. Opamiętanie przychodzi za późno. Ale spokojny krótki pomyślunek, czasem przegląd (z pozycji garażu) zbliżonych zdjęć dotyczących tematu na ekraniku elektronicznego puzderka i coś wraca do swojej pierwotnej postaci. Obrazek jednak może się przydać na przyszłość komuś innemu, kto będzie w podobnym temacie per analogia do tego CZY Autor temata jednak jest w stanie udostępnić swój przewodnik po przeglądzie stef'a, na jakimś hoście bądź pofatyguje się "specjalnie" podesłać pod adres chrisshot43@gmail.com, dzięki mocno
peze Napisano 12 Stycznia 2014 Napisano 12 Stycznia 2014 Bolączką nadal jest szwank tego lewego levershifta i szczególik tego http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/600/dkoe.jpg Co wymagałoby jeszcze doregulowania dla zupełnie poprawnego działania? http://imageshack.com/a/img23/2825/pjqj.gif http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/571/umy7.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/560/1q98.jpg
Andrew15 Napisano 3 Lutego 2014 Autor Napisano 3 Lutego 2014 Nieco późno złapałem ten temat, nim poodkręcałem swojego stef'a 20 w zimowym rowerze (jakkolwiek zimy faktycznie nie ma). Oczywiście zaczęło się od spieczonych mikrośrubencji mocujących obudowę-cyferblaty, ich zmolestowania na łbach wiertłem i kontrolowanego - niestety - wyłamania otworów platickowej obudowy do jej mocowania. Stąd zrozumiała jest dla mnie, opisywana przez Ciebie sprawa poszukiwań w internecie śladów "nowych" cyferblatów. Umówmy się, te moje podniszczone jeszcze są w stanie pełnić swoje przeznaczenie, o ile postaram się o alternatywę dla ich przymocowania. Do STEFa zaglądałem, żeby... raz: lewy od początku ich nabycia odmawiał wrzucania 3ego biegu na duży blat; dwa: wymiana linki powystrzępianej do bólu przerzutki tył. Zew potrzeby znów odsunął na plan dalszy podstawową sprawę: PRZECIEŻ JA JESTEM TROCHĘ ZIELONY W SPRAWACH MECHANIZMU WSZELKICH DŹWIGNI. Opamiętanie przychodzi za późno. Ale spokojny krótki pomyślunek, czasem przegląd (z pozycji garażu) zbliżonych zdjęć dotyczących tematu na ekraniku elektronicznego puzderka i coś wraca do swojej pierwotnej postaci. Obrazek jednak może się przydać na przyszłość komuś innemu, kto będzie w podobnym temacie IMG_2014 gearshift.JPG per analogia do tego shift shimDX old stuff.jpg CZY Autor temata jednak jest w stanie udostępnić swój przewodnik po przeglądzie stef'a, na jakimś hoście bądź pofatyguje się "specjalnie" podesłać pod adres chrisshot43@gmail.com, dzięki mocno O Jezusik, sorki wielkie! za brak odpowiedzi niestety nie codziennie tu zaglądam :-(.Co do pomocy opisowej to postaram się usiąść na spokojnie i jak najdokładniej opisać na to o co pytasz , a jeśli chodzi o foty to już kopie w plikach i no problem już śle na podanego meila. Adres kava.... to będzie ode mnie. Pozdrawiam! ps. Skoda żenie jesteś z Wawy to by zdecydowanie uprościło walkę... :-) ale jak dobrze rozszyfrowałem że Bydgoszcz to Bydgoszcz też b.ładne miasto jest! :-) wiem bo spędziłem tam prawie pół roku i b.mile wspominam! :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.