Skocz do zawartości

[STERY] problem z doborem sterów.

Aerozine

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Nabyłem ostatnio okazyjnie Carbonową ramę Bergamont Platoon 9.8. Postanowiłem złożyć na tej bazie nowy rower. 

Tak jak w temacie nie mam pojęcia jakie kupić do niego stery. Zazwyczaj miałem do czynienia ze sterami konwencjonalnymi (miski nabijane, łożyska na zewnątrz główki).

Wydaje mi się, że powinny być półzintegrowane ale w związku z brakiem doświadczenia wolę dopytać.

Średnica wewnętrzna główki ok 4,3 cm

Pozdrawaim Filip

Napisano

Co do sterów: newralgicznym elementem sterów półzintegrowanych jest miejsce uszczelnienia dolnej ich części między miską a "bieżnią" nabitą na widelec - ta często w takich sterach ma postać pierścienia bez uszczelki, uszczelnieniem jest jedynie sama uszczelka dolnego łożyska - takie rozwiązanie niekorzystnie wpływa na żywotność sterów. Lepiej jeśli bieżnia posiada przyklejoną do niej uszczelkę. W tych aukcjach nie widać czy takie uszczelnienie posiadają te stery.

Napisano

Panowie !

Suport pasuje .. jest spoko stery teżjużprzyszły ale kapselek nie do końca przykrywa główkęramy tzn zostaje po 2 mm gołego carbonu na około. To chyba raczej nie przeszkadza ?

Napisano

Witam.

Ja podobnie jak w temacie mam problem z doborem łożysk do steru.

Dodam, że jestem świeży na forum i na razie się uczę poszukiwania na nim.

korzystają z zimowej aury chciałem sobie troszkę odmłodzić rower Author i troszkę w nim powymieniać. 

mam zamontowane łożyska steru, o takie:

http://allegro.pl/diatech-diacompe-stery-ahead-1-1-8-evoretro-i3753265595.html

które były już raz wymieniane i teraz chciał bym zamontować coś lepszego.

Stąd moje pytanie, proszę o podpowiedz które stery wybrać na Ahead, waga nie gra roli, cena do około 100 zł????

Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...