Skocz do zawartości

[2500-3000] MTB 26" Do weekndowej jazdy po Beskidach

raszo22

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie.

Proszę o pomoc w zakupie roweru MTB 26" (ja 176cm) - użytkowany będzie w terenie w Beskidach w trakcie weekendów.

Mam u siebie dystrybutów takiego sprzętu:

ROWER SCOTT ASPECT 620 BLK/ORANGE ROZ.M 2013

http://www.koral.bielsko.pl/pl/84946_rowery/84947_g%C3%B3rskie_mtb/84964_scott_aspect/112999_rower_scott_aspect_620_blk_orange_roz_m_2013.htm

oraz:

MAXBIKE ASKJA 3:

http://www.maxbike.cz/horske-kolo-askja-3/

lub inne Wasze sugestie :)

p.s. Jaki rozmiar ramy? 17,5 czy 19,5? M?

Z góry dzięki z odpowiedź :)

Napisano

Raszo22 - a może spróbuj udać się do byłej Gemmy, czyli Remik-Bike? Są koło mostu na Białce, na ul. Stojałowskiego.

Oni są naprawdę ogarnięci, jak mam problem, to lecę zawsze do nich.

Może coś dobrego i taniego znajdą i dla Ciebie :)

"Koral" jest wporządku, ale kurczę... narzuty na cenach to mają porównywalne chyba tylko ze Ski-Team... Oczywiście ich serwis bardzo polecam, a szczególnie techniczne zagwozdki rozwiązywane z Krzyśkiem - najwyższym z nich :)

Napisano

Na razie najlepszą oferta jest ta z Decathlonu. Jednak ja namawiałbym Ciebie na używanego fulla 26" - z racji wkroczenia 27.5" ludzie pozbywają się dobrych rowerów (czy z sensem tego nie rozwijam). 

Napisano

uuuu, to grubo. Google się w takim razie kłania.

dodam tylko że X7 z tego rowerku to taki odpowiednik SLX'a z shimano, w mojej opinii nawet lepszy, chociaż pewnie będzie dużo osób które się z tym nie zgodzą.

Napisano

Jak w takim przypadku ma się sprawa gwarancji?

Mam nadzieję że będzie utrzymana - ten amorek występuje w najwyższym modelu...wiec może będzie ok :)

W B-B masz jeszcze Horizon Five i np Commencala

http://www.horizonbikes.com/bikes/category/commencal.html

M

a ja myślałem że znam swoje miasto hehe...na pewno tam zerknę i chyba jestem naprawdę początkującym bo marki są dla mnie nowe - człowiek się uczy całe życie

uuuu, to grubo. Google się w takim razie kłania.

dodam tylko że X7 z tego rowerku to taki odpowiednik SLX'a z shimano, w mojej opinii nawet lepszy, chociaż pewnie będzie dużo osób które się z tym nie zgodzą.

Uuu to rzeczywiście grubo - szybko nadrobiłem zaległości na forum o SRAM - no fajne fajne (wybaczcie mi moją niewiedze)

Na co powinienem zwrócić uwagę jeszcze oglądając ten rowerek w Decathlonie?

A co powiecie o tych hamulcach (Avid Elixir 3)i ich awaryjności?

• 2 tygodnie później...
Napisano

W decathlonie ten rowerek to jest na SRAM nie na Shimano...nie mam doświadczenia i opini o tym osprzęcie

Ja od roku zamęczam ten rower. Jestem bardzo zadowolony

Jeżdże w sudety na trasy enduro, startuje w maratonach Pana Golonki, jeżdzę na treningi klubu kolarskiego.

Za 2700 dostajesz :

- sztywną ramę o sportowej geometrii i dożywotniej gwarancji

- pełną grupę SRAM X7 z wyłączeniem korby Deore

- hamulce Avid Elixir 3

- Amortyzator Rock Shox Recon Silver TK, który jest warty tyle ile pół roweru

- pedały SPD

Nad czym tu sie zastanawiać. U konkurencji rower za podobne pieniądze nie ma nawet jednego z wymienionych elementów.

No i decathlon nie "strzela z dupy" z gwarancją, jak mi poszedł uszczelniacz w amortyzatorze, to zamiast zrobić serwis, wymienili cały amor na nowy...

Napisano

Dziękuję za opinie. Rowerek już kupiony do tego oczywiście nabyłem buty SPD Shimano XC30 i już pierwsza jazda za mną. Rowerek super ale więcej będę mógł napisac na wiosnę bo aura taka a nie inna. Uważam ze wybór jak na moje wymagania i budżet jest idealny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...