qwoot Napisano 10 Listopada 2013 Napisano 10 Listopada 2013 Jak w temacie, ani w tylnej ani w przedniej przerzutce nie chce działać mi jedno z regulacji H L na przykładzie tylnej: zakres H działa bardzo ładnie ale jak chodzi o L to przemieszcza się to co najwyżej o setne części milimetra czym takie zachowanie może być spowodowanie być, błąd człowieka czy zawinił stary, tani sprzęt?
krism4a1 Napisano 10 Listopada 2013 Napisano 10 Listopada 2013 Jeśli to nie luz na sprężynie, to może być np. zasyfiała w pancerzu linka. Tylną przerzutkę zawsze ustawiam (HL)po rozłączeniu linki.
qwoot Napisano 10 Listopada 2013 Autor Napisano 10 Listopada 2013 Linki i pancerze w środku raczej czyste, linka przechodzi bez oporów, ni tu korozji ani nie wiem jak syf mógłby tam sie dostać w znaczących ilościach. A jak nie syf, to coś z przerzutką lub ustawieniem może, chociaż nie mam pojęcia jakie działania wykonać by spowodować praktycznie zerową reakcje na kręcenie śruba L... Jak jest jakiś sposób by potwierdzić / wykluczyć sprężynę to zawsze mógłbym zrobić mały test.
mklos1 Napisano 10 Listopada 2013 Napisano 10 Listopada 2013 Linka musi być poluzowana podczas regulacji ogranicznikami H i L, w przeciwnym wypadku będzie blokować ich ruchy. Ogólna procedura regulacji jest taka: 1) Luzujesz linkę albo śrubą na manetce. 2) Regulujesz ograniczenie ruchu przerzutki za pomocą wkrętów H i L na skrajnych zębatkach. 3) Przystępujesz do regulacji naciągu linki śrubą na manetce.
qwoot Napisano 11 Listopada 2013 Autor Napisano 11 Listopada 2013 ok, zdaje się, że wszystko działa, sprawdziłem na luźnej lince, ręcznie docisnąłem przerzutkę w stronę kola i sprawdziłem czy kręcenie śrubą cos zmieni i w tym przypadku działało, czyli wychodzi na to, że linka za słabo ciągnęła w stronę kola i regulacja nie dawała rezultatu przez to...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.