piotreeek Napisano 11 Listopada 2013 Napisano 11 Listopada 2013 Na rower szosowy obstawiam na razie B`Twin Triban 5A. Wiem że opinie na jego temat są podzielone, ale użytkownicy wystawiają mu dobre opinie, a sceptycznie nastawione są tylko osoby, które nie miały z nim tak naprawdę styczności. Ja jezdze na tribanie 3 i daje rade do amatorskich, niezbyt dlugich tras. Mysle ze 5 jest nawet lepszy. Bralbym. Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 4
pawelj5 Napisano 11 Listopada 2013 Autor Napisano 11 Listopada 2013 Ja jezdze na tribanie 3 i daje rade do amatorskich, niezbyt dlugich tras. Mysle ze 5 jest nawet lepszy. Bralbym. Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 4 Może mógłbyś odpowiedzieć na kilka pytań? Dlaczego według Ciebie nie nadaje się do długich tras? Czy to prawda, że od razu po zakupie należy wymienić pancerze linek hamulcowych, bo fabryczne są zbyt wiotkie? Co z kołami, podobno mają małą sztywność boczną i potrafią się często rozcentrować? I jeszcze jedno pytanie. Kolarki w większości stoją na kołach o średnicy 700mm, co odpowiada rozmiarowi 28". Nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi, a katalog nic nie mówi na temat rozmiaru obręczy, ale czy to przypadkiem nie są koła o średnicy 650mm ( 26" )?
piotreeek Napisano 12 Listopada 2013 Napisano 12 Listopada 2013 Co do długich tras, takie mam po prostu wrażenie. Być może nie przywykłem jeszcze do szosy, być może mam złe siodło. Być może na rowerze za 5k będzie podobnie - trudno mi powiedzieć. Nie mam obiektywnych przesłanek ku temu stwierdzeniu. Mówiąc o długich trasach miałem na myśli ponad 100-130km. Na koła nie narzekam, nie prostowałem jeszcze. (1.7kkm, poprzedni użytkownik 1.5k). Na boki są zadowalająco sztywne - nie czuję uginania się nawet w ciasnych zakrętach. Koła są 700c. Pancerzy nie wymieniałem, ale faktycznie pewnie nie zaszkodziłoby im to. Do wymiany były za to linki przerzutek, od razu zauwazyłem poprawę, chociaż do Ultegry trochę im brakuje.
pawelj5 Napisano 12 Listopada 2013 Autor Napisano 12 Listopada 2013 Co do długich tras, takie mam po prostu wrażenie. Być może nie przywykłem jeszcze do szosy, być może mam złe siodło. Być może na rowerze za 5k będzie podobnie - trudno mi powiedzieć. Nie mam obiektywnych przesłanek ku temu stwierdzeniu. Mówiąc o długich trasach miałem na myśli ponad 100-130km. Na koła nie narzekam, nie prostowałem jeszcze. (1.7kkm, poprzedni użytkownik 1.5k). Na boki są zadowalająco sztywne - nie czuję uginania się nawet w ciasnych zakrętach. Koła są 700c. Pancerzy nie wymieniałem, ale faktycznie pewnie nie zaszkodziłoby im to. Do wymiany były za to linki przerzutek, od razu zauwazyłem poprawę, chociaż do Ultegry trochę im brakuje. Jeżeli koła są 700c to w porządku. W promieniu 15km mam kilka salonów rowerowych, a do najbliższego Decathlonu mam ponad 100km, dlatego zanim konkretnie zdecyduję się na Tribana chciałbym dowiedzieć się o nim jak najwięcej. Na pewno nie raz zdarzy się że będę jechał w deszczu, lub po deszczu i chciałbym aby rower miał błotniki. Mógłbyś podpowiedzieć, czy jest szansa na montaż takich błotników? http://blog2kolka.pl/2012/09/06/blotniki-dla-szosowcow/ Ich konstrukcja umożliwia montaż na prawie każdej ramie, a problemem byłby brak miejsca między kołem, a widełkami.
Mod Team Maniak Napisano 12 Listopada 2013 Mod Team Napisano 12 Listopada 2013 Moim zdaniem powinieneś kupić rower przełajowy. Łączy w sobie uniwersalność szosówki i crossa. Właściwie starczy założyć oponę szosową i masz zwykłą szosówkę, w prawdzie geometria jest ciut inna ale raczej nie wpłynie to negatywnie na jazdę, jeździłem na cx po szosie i było najzupełniej ok. Na oponach terenowych można śmiało ciąć po śniegu, na pewno popraw to bezpieczeństwo. Co do szosówki, jeśli nie jeździsz po górach to unikaj 3 blatów z przodu, to niepotrzebna komplikacja, upośledza pracę przerzutki i utrudnia regulację - nie polecam. Szosówka zapewne da się taniej kupić i będzie wygodniejsza ale musisz sobie odpowiedzieć czy uniwersalność czy wydajność
tobo Napisano 12 Listopada 2013 Napisano 12 Listopada 2013 Jeżeli koła są 700c to w porządku. W promieniu 15km mam kilka salonów rowerowych, a do najbliższego Decathlonu mam ponad 100km, dlatego zanim konkretnie zdecyduję się na Tribana chciałbym dowiedzieć się o nim jak najwięcej. Na pewno nie raz zdarzy się że będę jechał w deszczu, lub po deszczu i chciałbym aby rower miał błotniki. Mógłbyś podpowiedzieć, czy jest szansa na montaż takich błotników? http://blog2kolka.pl/2012/09/06/blotniki-dla-szosowcow/ Ich konstrukcja umożliwia montaż na prawie każdej ramie, a problemem byłby brak miejsca między kołem, a widełkami. Oprócz takich "pełnych" możez zastosować inne rozwiązania - np Merida ma w ofercie błotniki mocowane na trzpienie śrub od hamulców - przedni od widelca z tyłu w dół, tył od hamulca w tył. Można je zdemontować, są mocowane na szybkozamykacz, przy rowerze zostaje samo zapięcie do błotnika. Zestaw z linka podejdzie do szosówki praktycznie każdej, ponieważ rama ani widelec nie muszą mieć mocowań do śrub. Błotniki do szosy oferuje też topeak i sks.
pawelj5 Napisano 12 Listopada 2013 Autor Napisano 12 Listopada 2013 Moim zdaniem powinieneś kupić rower przełajowy. Łączy w sobie uniwersalność szosówki i crossa. Właściwie starczy założyć oponę szosową i masz zwykłą szosówkę, w prawdzie geometria jest ciut inna ale raczej nie wpłynie to negatywnie na jazdę, jeździłem na cx po szosie i było najzupełniej ok. Na oponach terenowych można śmiało ciąć po śniegu, na pewno popraw to bezpieczeństwo. Co do szosówki, jeśli nie jeździsz po górach to unikaj 3 blatów z przodu, to niepotrzebna komplikacja, upośledza pracę przerzutki i utrudnia regulację - nie polecam. Szosówka zapewne da się taniej kupić i będzie wygodniejsza ale musisz sobie odpowiedzieć czy uniwersalność czy wydajność Górny pułap mojego budżetu, to 2500zł i chciałbym aby rower był nowy. Chętnie kupiłbym przełajówkę, ale w tej kwocie nie możliwy jest taki zakup, przynajmniej nie mogę znaleźć właściwej oferty pomimo godzin spędzonych w internecie. Mieszkam w terenie górzystym, na dojazdy do pracy aktualnie wystarcza mi największy blat, ale czasem jeżdżę innymi drogami. Są takie miejsca gdzie ledwo wyjeżdżam ( przełożenie 1:1 ) więc 3 przełożenia z przodu jak najbardziej porządane.
piotreeek Napisano 12 Listopada 2013 Napisano 12 Listopada 2013 http://blog2kolka.pl/2012/09/06/blotniki-dla-szosowcow/ Ich konstrukcja umożliwia montaż na prawie każdej ramie, a problemem byłby brak miejsca między kołem, a widełkami.Mam dokladnie rakie same. Poszukaj, pisalem minirecenzje tutaj na podforum szosowym. Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 4
pawelj5 Napisano 12 Listopada 2013 Autor Napisano 12 Listopada 2013 Oprócz takich "pełnych" możez zastosować inne rozwiązania - np Merida ma w ofercie błotniki mocowane na trzpienie śrub od hamulców - przedni od widelca z tyłu w dół, tył od hamulca w tył. Można je zdemontować, są mocowane na szybkozamykacz, przy rowerze zostaje samo zapięcie do błotnika. Zestaw z linka podejdzie do szosówki praktycznie każdej, ponieważ rama ani widelec nie muszą mieć mocowań do śrub. Błotniki do szosy oferuje też topeak i sks. Możesz podać przykładowy link? Na stronie Meridy nie widzę błotników.
tobo Napisano 12 Listopada 2013 Napisano 12 Listopada 2013 http://www.flowsport.no/forside/Import/Usortert/Sport/Merida-SKJERMSETT--SMAL-m-HURTIG-QR-F-RA-mmE-834795-p0000014208.aspx Błotniki te oferują też inne firmy ze swoim logo, np Bontrager/Trek.
pawelj5 Napisano 12 Listopada 2013 Autor Napisano 12 Listopada 2013 A jak wytłumaczyć tą aukcję? http://allegro.pl/rower-szosowy-b-twin-triban-5-carbon-nowy-krk-i3699602425.html Sprzedawca twierdzi że koła mają rozmiar 650-26"
Tofi Napisano 12 Listopada 2013 Napisano 12 Listopada 2013 Można to wytłumaczyć jedynie nieznajomością tematu przez sprzedawcę. Sam nie wie co sprzedaje, albo wie co sprzedaje, nie może tego sprzedać i szuka jelenia co na kluczowe hasła mu łyknie trefny towar. 700C to erto 622-35 (nie ma cali bo to w mm), nawet jeśli szytki są 26mm to rozmiar koła powinien być 622-26 czyli średnica 26+622+26. Podejżewam że sprzedawca dodał to co ma napiane na oponie czyli 622+28=650mm co prawdą nie jest, chyba, że ma się ją dziurawą, wtedy od strony podłoża rzeczywiście jest 0mm. Po rozpiskę rozmiarów kół odsyłam do Sheldona Browna, gdzie są podane nawet rozmiarówki do Wigry. Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 4
pawelj5 Napisano 12 Listopada 2013 Autor Napisano 12 Listopada 2013 Mam dokladnie rakie same. Poszukaj, pisalem minirecenzje tutaj na podforum szosowym. Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 4 Czytałem recenzję. Mógłbyś w wolnym czasie wrzucić jakąś fotkę z Tribanem? Wiem, że trochę marudzę, ale w jaki rozmiar ramy powinienem celować? W Decathlonie raczej nie będą mieli wszystkich rozmiarów na miejscu żeby sobie poprzymierzać, pewnie trzeba będzie sprowadzać. Wzrost 182cm, długość nogi 87cm. Według tego kalkulatora http://mathmed.blox.pl/2011/02/Dobranie-rozmiaru-ramy-szosowej-kalkulator.html wychodzi 58,5. Zamawiać 57, czy raczej 60?
Mod Team Maniak Napisano 12 Listopada 2013 Mod Team Napisano 12 Listopada 2013 Raczej 56cm tak optymalnie , ew maksymalnie 57cm. Dobrze by było gdybyś znał długość górnej rury ramy.
piotreeek Napisano 12 Listopada 2013 Napisano 12 Listopada 2013 Czytałem recenzję. Mógłbyś w wolnym czasie wrzucić jakąś fotkę z Tribanem? Wiem, że trochę marudzę, ale w jaki rozmiar ramy powinienem celować? W Decathlonie raczej nie będą mieli wszystkich rozmiarów na miejscu żeby sobie poprzymierzać, pewnie trzeba będzie sprowadzać. Wzrost 182cm, długość nogi 87cm. Według tego kalkulatora http://mathmed.blox.pl/2011/02/Dobranie-rozmiaru-ramy-szosowej-kalkulator.html wychodzi 58,5. Zamawiać 57, czy raczej 60? Mam 182cm @ 92cm nogi. Rama mogłaby dla mnie być odrobinę wyższa i krótsza. Dla ciebie będzie prawdopodobnie idealna. A rower jest oczywiście czerwony
pawelj5 Napisano 12 Listopada 2013 Autor Napisano 12 Listopada 2013 Mam 182cm @ 92cm nogi. Rama mogłaby dla mnie być odrobinę wyższa i krótsza. Dla ciebie będzie prawdopodobnie idealna. A rower jest oczywiście czerwony Tylny błotnik odstaje z tyłu trochę jak taki ogonek, ale ogólnie te błotniki prezentują się bardzo dobrze na kolarce, dyskretne i subtelne. Ok. W taki razie z mojej strony mogę tylko podziękować wszystkim aktynie udzielającym się w tym wątku za okazaną pomoc. Podjąłem ostateczną decyzję i zakupię kolarkę Triban 5A. Na jesienne promocje i wyprzedaże w Decathlonie raczej nie ma co liczyć, bo Triban 5A to nowy model, dlatego myślę, że nie będę się teraz spieszył i kupię dopiero na wiosnę. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Paweł.
piotreeek Napisano 12 Listopada 2013 Napisano 12 Listopada 2013 Tylny błotnik odstaje z tyłu trochę jak taki ogonek Były dwa kawałki "tyłu" do wyboru. Krótki, taki jak teraz z przodu i długi, żeby nie chlapać na kumpli podczas treningu. Ja niestety zgubiłem ten krótki kawałek z przodu, więc musiałem przełożyć krótki z tyłu na przód a z tyłu założyć długi. Z tyłu wystarczy spokojnie ten krótki, tyle że go nie mam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.