Skocz do zawartości

[napęd – wymiana] Przejście z 8s na 10s

abt1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Korba – chcę 42-x-x więc wstępnie wybrałem FC M610, może warto 660 czy 670 i kupić gorsze przerzutki wziąć?

Jak już się dowiesz jakie te x/x będą wtedy będzie wiadomo jaką brać przerzutkę przednią. Odnośnie tylnej musisz brać dyna sys. Ale jaką ? pasuje XT do kompletu :P możesz 773, 780. W temacie łańcucha ponoć dobrze sie sprawuje łańcuch shimano na 10 rzędów. wiadomo Camagnolo by bł najlepszy ale  ... są drogie.

Napisano

Manetki - SL-M780-I - kupione

Kaseta – CS-M771 11-32- kupione

przerzutka tył - 773 model słabo dostępny, więc 780, 781 lub 786. Waga rośnie z roku na rok, a jak z trwałością? Co warto brać?

przerzutka przód - (Down Swing) co polecacie

łańcuch – jeśli w sklepie będzie Campagnolo Veloce 10s (biorę w pierwszej kolejności za namowa @Puklus),a potem CN-HG95 lub CN-HG94

Korba – 42-32-24 więc wstępnie wybrałem FC M610, może warto 660 czy 670 i kupić gorsze przerzutki wziąć?

• Mod Team
Napisano

Ja bym wziął korbę deore, cięższa niewiele, wg mnie ładniejsza, a nie ustępująca wyższym modelom w niczym szczelnym wartym dopłacania takich pieniędzy.  Jak już tak sklejasz napęd w XT to ładuj wszystko w XT, poza korba oczywiście bo to sensu nie ma, choć przyznać muszę że franca ładna jest.

Napisano

@Puklus To powiedz mi co byś brał z przerzutek XT dla siebie. Mało tu przesiaduje i nie wiem które są lepsze modele, jaki rocznik. Napisz na przód to ... a na tył ... Jak zacznę się wczytywać to zamiast jeździć będę czytał to forum.

• Mod Team
Napisano

Jeżeli mowa o 10s to nie ma co wspominać o rocznikach ... były tylko modele 770 i wyżej :P nie ma z czego wybierać tak naprawdę :P Chyba że korbę by dopasował do poprzednich modeli to wtedy gama do wyboru jest spora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...