Skocz do zawartości

[około 4000 zł] Rower 29" rama rozmiar 22" - 23"

gad

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym kupić rower 29" w cenie około 4000 zł z ramą wielkości 22" - 23" Najlepiej aby miał amortyzator REBA albo MANITOU TOWER

Wpadły mi w oko rowery  MERIDA BIG NINE TFS 900

http://www.arkus.sklep.pl/rower-merida-big-nine-tfs-900d-2013-p-4778.html?zenid=739eba8b40489b6e5b1e37810aa5b352

Oraz FUJI TAHOE 1.7

http://allegro.pl/2013-fuji-tahoe-29-1-7-manitou-wyprzedaz-15-21-i3596472578.html

Ale są  dostępne tylko w rozmiarze 21"

Mam 190 cm wzrostu i na rowerach z ramą 21" wyglądam jak na dziecinnych rowerach

Przymierzałem się do roweru CUBE z ramą 23" i bardzo mi odpowiadała ( był to jakiś słabszy model)

Czy lepiej składać rower w tej cenie ?

Napisano

Ale są dostępne tylko w rozmiarze 21"

Mam 190 cm wzrostu i na rowerach z ramą 21" wyglądam jak na dziecinnych rowerach

Przymierzałem się do roweru CUBE z ramą 23" i bardzo mi odpowiadała ( był to jakiś słabszy model)

Czy lepiej składać rower w tej cenie ?

Dziwne.... ja mam 193 i nie wyobrażam sobie ramy większej niż 21'.

Napisano

A co ma kilo wagi w wyboru ramy ?, Cube jest krótkie, więc poszukaj dłuższej ramy w rozm 21", a nie kombinuj jak szczerbaty co chce zjeść suchary ...

Napisano

Od paru lat mam SCOTTa 26" z ramą XXL to jest chyba 23" ( jakieś 58 cm) i jest mi bardzo wygodnie. I jak siadam na rower 29" z ramą 21" to jest ona mniejsza od mojej obecnej.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Fakt, że Reba powinna być lepsza od Marvela, po prostu ten drugi to chyba dobra baza do późniejszych ulepszeń.

Ale jeśli chcesz kupić rower i niekoniecznie w nim coś zmieniać od razu, to LTD Race 29. Zresztą, sam też o nim myślę, bo więcej pieniędzy w kieszeni zostaje, a ramy karbonowej nie potrzebuję.

Napisano

Na karbonie bałbym się raczej jeździć, przy wadze 115 kilo i czasami zakładam jeszcze fotelik dla dziecka na rodzinne wycieczki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...