Skocz do zawartości

[Prośba] Porządki w strefie testów

Tadeus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Drodzy,

Strefy testów na forach są zazwyczaj naprawdę wartościowymi, dość dobrze uporządkowanymi miejscami, gdzie ludzie chętnie zaglądają w celu zapoznania się z trochę bardziej wyczerpującymi wrażeniami z użytkowania.

Tutaj niestety wartościowe tematy przeplatane są intensywnie jakimiś skrawkami informacji i zapytaniami, które powinny znaleźć się zdecydowanie w innych działach. Nie dałoby się tego jakoś uporządkować i powywalać wszystkie te śmieci? Obecny stan trochę zniechęca do korzystania z tego działu (w roli czytelnika, czy autora).

Dziwi to tym bardziej, że na forum panuje raczej ostry rygor i mania porządku :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja też jestem jak najbardziej za!

Czasem po prostu robi się niezły bałagan i ciężko jest wyłapać wartościowe informacje.

Dobrym rozwiązaniem może być po prostu jednoczesne tworzenie tematu w odpowiednim dziale jako już miejsce na samą dyskusję - zostawiając do niego odnośnik w teście z adnotacją, że tam można dyskutować na temat. 

Dział testów dzięki temu będzie jeszcze bardziej rzeczowy, wszystko na temat i w jednym miejscu.

Napisano

To w sumie podstawa, jak test to test - koniecznie musi być w pierwszym poście. Wreszcie to dział testów :)

Co do dyskusji to w sumie racja, najważniejsze aby była merytoryczna.

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Napisano

Dzięki za szybką reakcję :)

Dla mnie najważniejsze aby udało się to zrobić, czas już nie gra takiej roli. Zwłaszcza, że wiadomo każdy ma jeszcze swoje życie :)

Btw, może stworzyć coś na wzór regulaminu, zasad czy nawet porad do tworzenia testów? Wreszcie wszystkim zależy na ich wysokiej jakości.

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...