maniek56 Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 W moim rowerze (gdzieś z lat 94-95),jest korba no name.Wygląda na to że najmniejsza zębatka 22 jest zakuta z ramieniem,natomiast średnia i największa są na pewno zdejmowalne ,bo nie stanowią całości z czteroramienną korbą.Nie są skręcone typowymi śrubami ,ale jakimiś dziwnymi nitami,które z zewnątrz imitują śrubę(mają główkę na klucz imbulowy),a z tyłu są spęczone.Przymierzam się do malowania roweru i chcę pomalować również korbę.Nie wie tylko czy jak usunę obecne niby śruby to póżniej zastąpię je typowymi do korbowań? Proszę o poradę.
afly Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 Z tego co piszesz są to nity, nie śruby. Jeżeli miałbyś zębatki mocowane za pomocą śrub, to powinien pasować do nich klucz imbusowy 5mm. Ja obstawiam, że jest to korba nierozbieralna, a imbus jaki niby mógłby niby pasować do tych nitów to 3.5mm. Jak wrzucisz zdjęcie to dostaniesz odpowiedź na 100%.
seraph Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 Shimano robiło wtedy takie korby np. Acera FC-M291, ale czy te nity da się tak łatwo ściąć i zastąpić? Zależy od średnicy otworów, ale pewnie zawsze jakieś śruby dobierzesz (najlepiej z płaskim łbem i nakrętką na zewnątrz) niekoniecznie takie z kominami do korb specjalnie. Tylko śruby potem muszą wchodzić praktycznie na wcisk w te otwory, bo za duży luz może spowodować ich ścięcie po obciążeniem. Jeśli to coś jak na zdjęciu to blat ze średnią zębatką jest zgrzany i nie radziłbym tego rozbierać, bo strach.
maniek56 Napisano 6 Października 2013 Autor Napisano 6 Października 2013 Moja poza tym że ma cztery ramiona ,różni się tym że ma znitowane średnią i dużą, zastanawiam się czy gdybym rozwiercił otwory w ramionach i w zębatkach uda mi się zastosować właściwe śruby?
Mod Team Puklus Napisano 6 Października 2013 Mod Team Napisano 6 Października 2013 A wiesz może co to za korba ?? po wewn. stronie ramion zazwyczaj pisze.
maniek56 Napisano 6 Października 2013 Autor Napisano 6 Października 2013 Sorry koledzy, przyjrzałem się dokładniej i mogę zdjąć tylko największą zębatkę a środkowa jest zaciśnięta na korbie razem z najmniejszą .Prawdopodobie nic z moich planów, jeśli zdjąłbym największą to po malowaniu musiałbym ją skręcić śrubą z bardzo płaskim łbem bo otwory wychodzą naprzeciw zębów najmniejszej zębatki i typowa śruba mogłaby ocierać o łańcuch.Nie wiem jak dużo wystają ponad zębatkę śruby z kominami i jaką grubość one obejmują.Na korbie są takie znaki CPI AL-4.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.