Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kands ma lepszy osprzęt, ale gorsze hamulce - czy to odczujesz nie wiem, zależy jak jeździsz.

Powodem taniości Scott'a jest gigantyczna rama - Xl 22". Masz 2 m wzrostu? On powinien być sporo droższy, ze względu na markę lub jak kto woli RAMĘ.

Napisano (edytowane)

Mam 185cm

Kands i Scott mają chyba podobne wymiary ramy

Sprzedawca Scotta napisał że rama ma rozmiar XL 22",

ale według XL to chyba jest 21" a XXL to 22".

http://sklep.kastor-bike.pl/index.php?page=shop.product_details&category_id=94&flypage=flypage_new.tpl&product_id=297&option=com_virtuemart&Itemid=95&vmcchk=1&Itemid=95

Czy się mylę?

Powidzcie mi konkretnie, biorąc pod uwagę same te rowery, który byście zakupili?

Edytowane przez marcin9913
Napisano

Pomijając rozmiar to wziąłbym Kands'a.

Ja mam 185 cm wzrostu i jeżdżę na ramie 19", czyli L. XL będzie dla Ciebie za duża siedziałeś na takim rowerze w ogóle? Rozmiary Scott'a są co 2", więc XXL to 23".

W przypadku Kands'a wybierasz sobie rozmiar i radziłbym raczej 19", albo najlepiej to idź do sklepu i się przymierz nawet nie koniecznie do tej marki.

Napisano

Pomijając rozmiar to wziąłbym Kands'a.

Ja mam 185 cm wzrostu i jeżdżę na ramie 19", czyli L. XL będzie dla Ciebie za duża siedziałeś na takim rowerze w ogóle? Rozmiary Scott'a są co 2", więc XXL to 23".

W przypadku Kands'a wybierasz sobie rozmiar i radziłbym raczej 19", albo najlepiej to idź do sklepu i się przymierz nawet nie koniecznie do tej marki.

Przymierzałem się do Kands-a 21" i wydawał mi sie ok.

Gdzieś czytałem że od kroku to ramy górnej ma być 10 cm odległości tak?

Napisano

Twój wzrost jest trochę na granicy - im cięższy teren będziesz "ujeżdżał" tym bardziej skłaniaj się do mniejszego roweru, bo będzie zwrotniejszy. Jeśli asfalt, pola i leśne wyjeżdżone ścieżki to 21" może być.

No niby przekrok najważniejszy, żeby przy awaryjnym zatrzymaniu sobie na ugiętych nogach nie obić co ważniejszych części ciała :thumbsup:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...