Soczysty Napisano 28 Września 2013 Napisano 28 Września 2013 Witajcie, ostatnio tylnia częśc przerzutnicy wkręciła mi sie w koło i wyłamała z nitu, czy ktos mógłby mi napisać coż to za model przerzutnicy i gdzie ja dostanę ? Rower to GIANT nie znam dokładnie modelu, kompletnie jestem zielony, a to trzeba naprawić. http://s4.ifotos.pl/img/WP2013092_nsnexne.jpg
Schwefel Napisano 28 Września 2013 Napisano 28 Września 2013 http://allegro.pl/przerzutka-tylna-shimano-alivio-rd-m410-czarna-i3563206741.html
Gromosmok Napisano 28 Września 2013 Napisano 28 Września 2013 Przerzutka tylna Shimano Alivio RD-M410 SGS
Centek Napisano 28 Września 2013 Napisano 28 Września 2013 Szybciej byś uzyskał tą informację bez zakładania tematu, robienia fotek itd. Wprost odczytując to co jest napisane na zmielonej przerzutnicy. Jak się jej przyjrzysz to znajdziesz tam wygrawerowany dokładny model. Wiele części ma bardzo dokładne nazwy kodowe po których trafisz na dokładny model a nawet rocznik danego sprzętu.
Soczysty Napisano 28 Września 2013 Autor Napisano 28 Września 2013 Niby tak, lecz em ja nie wiele widzę
Mod Team Puklus Napisano 28 Września 2013 Mod Team Napisano 28 Września 2013 Na pantografie od wewn. strony tam gdzie sie przykręcało linkę powinien być wybity model.
Shootee Napisano 28 Września 2013 Napisano 28 Września 2013 No ale tu nie trzeba szukać jakoś specjalnie, nawet fotce widać wielkie alivio. I o łańcuch byś zadbał tak rdzą podchodzi.
Mod Team Puklus Napisano 29 Września 2013 Mod Team Napisano 29 Września 2013 nawet fotce widać wielkie alivio Ty widzisz, on nie
Centek Napisano 29 Września 2013 Napisano 29 Września 2013 ja nie wiele widzę Tak lepiej tak napisać (nie znam się, niedowidzę), założyć temat cyknąć fotkę i niech się inni głową bo po co się schylać i brudzić. Nie kumam takiego podejścia. Lubię pomagać na forum, ale użytkownikom, którzy wykazują inicjatywę własną i utknęli w pewnym punkcie. PS: To chyba nie przypadek, że na awatarze ręce 3masz w kieszeniach... wskazuje też na to napęd w opłakanym stanie.
Soczysty Napisano 1 Października 2013 Autor Napisano 1 Października 2013 Napiszę prosto, nie znasz sytuacji, ja mam problem, bo jestem krótkowidzem, a taki mały tekst jaki znajduje się z drugiej strony jest dla mnie mało czytelny. Po drugie nie mam zielonego pojęcia o napędzie jaki znajduje sie w rowerze, z zawodu jestem informatykiem . PS. Co mają moje ręce w kieszeni do napędu? Człowieku ogarnij się... PS2. Rower nie jest mój. Dziękuję za pomoc..
Centek Napisano 3 Października 2013 Napisano 3 Października 2013 Człowieku ogarnij się... I kto to pisze? Nie wiem czy wiesz... (pewnie nie) ale ludzie cierpiący na krótkowzroczność widzą dobrze z bliska a kłopoty mają z obiektami oddalonymi. Czyli ma się to nijak do zaistniałej sytuacji. Chyba, że prawdziwe jest moje przypuszczenie, że nie chciało Ci się pochylić nad zwłokami przerzutki i odczytać modelu. Wykonywany lub wyuczony zawód nie ma tu nic do rzeczy. Jednak w Twoim przypadku (w końcu informatyk) można było wpisać w wyszukiwarkę frazę "przerzutka alivio" ewentualnie poszukać na allegro. Tyle w temacie!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.