marekwini Napisano 25 Września 2013 Napisano 25 Września 2013 Witam, Zakupiłem łańcuch Shimano SLX CN-HG75 (10rzedów, do Dyna-Sys, kierunkowy) ze wzmocnionym pinem do łączenia. To moje pierwsze zakuwanie, więc prosiłbym o pomoc w moich trywialnych rozterkach. Jestem zmuszony do skrócenia łańcucha, ale po przeczytaniu instrukcji mam pewne wątpliwości. Instrukcja dostępna pod adresem: http://techdocs.shim...69830706426.pdf Nie wiem czy mogę łańcuch skrócić na jednym z jego końców, czy jest to miejsce specjalne, które należy tylko skuwać za pomocą wzmocnionego pinu łączącego. Powyższe zdanie przestrzega przed rozkuwaniem pinu łączącego, czy przestrzega przed rozkuwaniem tych dwóch ogniw w ogóle? Cytat Jeżeli konieczne jest wyregulowanie długości łańcucha z powodu zmiany liczby zębów koronek, należy skrócić łańcuch w innym miejscu niż miejsce, w którym łańcuch został połączony, za pomocą wzmocnionego sworznia łączącego. Łańcuch zostanie uszkodzony, jeżeli zostanie skrócony w miejscu, gdzie został połączony za pomocą wzmocnionego sworznia łączącego. Przy okazji czy dobrze rozumiem poniższe zdanie: Cytat W celu uzyskania dobrego działania przerzutki łańcuch posiada stronę przednią i tylną; są one oznaczone w taki sposób, że po zainstalowaniu łańcucha będzie on zwrócony we właściwym kierunku. Uzyskanie prawidłowego działania będzie możliwe po zainstalowaniu łańcucha w odpowiednim kierunku. Jeżeli łańcuch zostanie zamontowany w przeciwnym kierunku, może spaść, powodując przewrócenie się roweru i w konsekwencji poważne obrażenia rowerzysty. Czy dobra strona, to strona bez napisów od strony ramy, a z napisami od strony widocznej?
tobo Napisano 25 Września 2013 Napisano 25 Września 2013 Możesz nabyć spinkę i użyć jej przy skróceniu łańcucha a także zawsze gdy będziesz chciał umyć łańcuch - łatwiej zdjąć. Łańcuchy mają jedną stronę bez napisów i drugą z napisami, ta druga powinna być widoczna gdy łańcuch zamontujesz. Co do spadnięcia łańcucha to trudno mi sobie to wyobrazić - spadanie zależy przede wszystkim od jakości wyregulowania przerzutek.
Schwefel Napisano 25 Września 2013 Napisano 25 Września 2013 W tym pierwszym cytacie chodzi o to żeby nie rozkuwać/zakuwać łańcucha 2x w tym samym miejscu. Przy odwrotnym założeniu będzie problem ze zmianą biegów, nic więcej.
endrzer Napisano 26 Września 2013 Napisano 26 Września 2013 Łańcuchy mają jedną stronę bez napisów i drugą z napisami, ta druga powinna być widoczna gdy łańcuch zamontujesz. Ale jaja. Nigdy nie przywiązywałem uwagi do tych napisów No chyba, że ma to znaczenie tylko przy wyższych klasach, gdzie zastosowano specjalnie indeksowanie napędu ? - ja mam 8s. PS. Zaraz idę z ciekawości luknąć na łańcuszek
Mod Team michuuu Napisano 26 Września 2013 Mod Team Napisano 26 Września 2013 Ale jaja. Nigdy nie przywiązywałem uwagi do tych napisów Mowa o łańcuchu kierunkowym, przy 8 rzędowym to nie ma znaczenia.
marekwini Napisano 26 Września 2013 Autor Napisano 26 Września 2013 Ok, przyjmijmy, że co do kierunkowości - rozumiem, mimo iż obie strony jednak są widoczne;) Ale co tym łączeniem specjalnie wzmocnionym pinem? Czy mogę sobie skrócić z jednego z końców, czy jest to miejsce na wzmocniony pin, a ja muszę rozkuć łańcuch w innym miejscu i tam go skrócić?
beskid Napisano 26 Września 2013 Napisano 26 Września 2013 Jeśli kupiłeś nowy łańcuch to logiczne, że skracasz go o tyle ogniw ile trzeba na którymś z jego końców. Potem skuwasz pinem i tyle. Nie ma absolutnie znaczenia w którym zrobisz to miejscu. Tutaj gość wszystko w temacie logicznie tłumaczy http://www.youtube.com/watch?v=TxQafNC0CIE
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.