adrex7 Napisano 24 Września 2013 Napisano 24 Września 2013 Witam serdecznie Jestem tutaj nowy i mam nadzieję że założyłem temat w odpowiednim miejscu:) Do rzeczy! Niedawno znalazłem w Decathlonie rower RockRider 6.3 B'twin XL za kwotę 1800zł i strasznie wpadł mi w oko. Chciałbym się Was specjalistów poradzić czy warto go kupić? Wiem że cena mówi sama za siebie ale czasami można kupić rower średniej klasy za w miarę przystępną cenę. Rower będzie używany rekreacyjnie, czasami las i bardzo rzadki wypady w góry. Od razu mówię że nie chce go katować na zjazdach bo wiem że by tego nie przetrwał Ktoś się zapyta dlaczego chce FULLa że za tą cenę mogę mieć lepszego na jednym amorze. Odp. jest prosta:) Zawsze chciałem mieć FULLa a poza tym strasznie mi się spodobał poniżej kilka zdj.
Rulez Napisano 24 Września 2013 Napisano 24 Września 2013 Nawet jeśli nie chcesz go katować to radzę dołożyć do modelu 6.5 .
adrex7 Napisano 3 Października 2013 Autor Napisano 3 Października 2013 Nawet jeśli nie chcesz go katować to radzę dołożyć do modelu 6.5 . Rulez bardzo dziękuję za doradzenie:) Dołożyłem te ,,pare groszy'' he i od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Rockrider 6.5 Teraz mam kolejne pytanie jakie powinno być optymalnie ciśnienie w tylnym amorku? Moja waga to 78kg.
wnoto Napisano 3 Października 2013 Napisano 3 Października 2013 Rulez bardzo dziękuję za doradzenie:) Dołożyłem te ,,pare groszy'' he i od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Rockrider 6.5 Napisz ile dołożyłeś ... co jest lepszego w tym modelu. Przyda się kolejnym poszukiwaczom...
Tadeus Napisano 3 Października 2013 Napisano 3 Października 2013 Przyda się tylko tym, którzy mając 2000-2500zł koniecznie chcą wbrew logice pakować się w fulla
Rulez Napisano 3 Października 2013 Napisano 3 Października 2013 Rulez bardzo dziękuję za doradzenie:) Dołożyłem te ,,pare groszy'' he i od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Rockrider 6.5 Teraz mam kolejne pytanie jakie powinno być optymalnie ciśnienie w tylnym amorku? Moja waga to 78kg. Napompuj tak, żeby po zajęciu miejsca na siodełku tłok schował się około 20% swojej długości, spróbuj jak się jeździ i ewentualnie zmień ciśnienie tak żeby uzyskać optymalną dla Ciebie pracę.
adrex7 Napisano 3 Października 2013 Autor Napisano 3 Października 2013 Rulez bardzo dziękuję za doradzenie:) Dołożyłem te ,,pare groszy'' he i od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Rockrider 6.5 Teraz mam kolejne pytanie jakie powinno być optymalnie ciśnienie w tylnym amorku? Moja waga to 78kg. Napompuj tak, żeby po zajęciu miejsca na siodełku tłok schował się około 20% swojej długości, spróbuj jak się jeździ i ewentualnie zmień ciśnienie tak żeby uzyskać optymalną dla Ciebie pracę. właśnie tak zrobiłem amor pod moim ciężarem ugina sie około 1 - 1,5cm:) Co do porówniania modelu 6,3 a 6,5 to postaram się napisać jutro:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.