Skocz do zawartości

[1800zł] RockRider 6.3 B'twin - Warto?

adrex7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie :)

Jestem tutaj nowy i mam nadzieję że założyłem temat w odpowiednim miejscu:)

Do rzeczy! :)

Niedawno znalazłem w Decathlonie rower RockRider 6.3 B'twin XL za kwotę 1800zł i strasznie wpadł mi w oko.

Chciałbym się Was specjalistów poradzić czy warto go kupić?

Wiem że cena mówi sama za siebie ale czasami można kupić rower średniej klasy za w miarę przystępną cenę.

Rower będzie używany rekreacyjnie, czasami las i bardzo rzadki wypady w góry. Od razu mówię że nie chce go katować na zjazdach bo wiem że by tego nie przetrwał :D

Ktoś się zapyta dlaczego chce FULLa że za tą cenę mogę mieć lepszego na jednym amorze. Odp. jest prosta:) Zawsze chciałem mieć FULLa :) a poza tym strasznie mi się spodobał:)

poniżej kilka zdj.

wxj5.jpgsnzl.jpg9vnf.jpgirtl.jpgv19y.jpgrve9.jpgivud.jpgt3sp.jpg

• 2 tygodnie później...
Napisano

Nawet jeśli nie chcesz go katować to radzę dołożyć do modelu 6.5 .

Rulez  bardzo dziękuję za doradzenie:) Dołożyłem te ,,pare groszy'' he i od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Rockrider 6.5 :)

Teraz mam kolejne pytanie jakie powinno być optymalnie ciśnienie w tylnym amorku? Moja waga to 78kg.

Napisano

Rulez  bardzo dziękuję za doradzenie:) Dołożyłem te ,,pare groszy'' he i od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Rockrider 6.5 :)

Napisz ile dołożyłeś ... co jest lepszego w tym modelu. Przyda się kolejnym poszukiwaczom...

Napisano

Teraz mam kolejne pytanie jakie powinno być optymalnie ciśnienie w tylnym amorku? Moja waga to 78kg.

Napompuj tak, żeby po zajęciu miejsca na siodełku tłok schował się około 20% swojej długości, spróbuj jak się jeździ i ewentualnie zmień ciśnienie tak żeby uzyskać optymalną dla Ciebie pracę.

Napisano

Napompuj tak, żeby po zajęciu miejsca na siodełku tłok schował się około 20% swojej długości, spróbuj jak się jeździ i ewentualnie zmień ciśnienie tak żeby uzyskać optymalną dla Ciebie pracę.

właśnie tak zrobiłem :) amor pod moim ciężarem ugina sie około 1 - 1,5cm:)

Co do porówniania modelu 6,3 a 6,5 to postaram się napisać jutro:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...