Skocz do zawartości

[siodełko] Brooks B17 czy ProComfort GT?

Kaiketsu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wciąż szukam "siodła idealnego". Potrzeby zróżnicowane - na rowerze latem jeżdżę do pracy, a w weekendy na dłusze wycieczki. Po dłuższym poszukiwaniu i pytaniu po forach wybrałem te dwa... jak uważacie?

Brooksa raczej nikomu przedstawiać nie trzeba, natomiast http://www.procomfort.pl/ ma zachęcające recenzje i podejście.

Zależy mi tylko i wyłącznie na wygodzie czterech liter.

Styl jazdy rekreacyjno-sportowy z naciskiem na rekreację, 72 kg wagi, rower Rockrider 9.1

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Nikt Ci nie poradzi. Bo kazdy odwłok jet inny i kązdej dópie inne siodełko najlepiej pasuje.

Próbuj, testuj, możesz się pokusić o pomierzenie kości siedzeniowych na poduszcze do BG Fit...

Szacunek...

I.

Napisano

Racja. Niemniej, B17 ma wręcz kultowy status i pozytywne recenzje od praktycznie każdego. Z drugiej strony, być może trochę zasugerowałem się reklamą ze strony procomfort o tym, jakie to ich siodełka są "zdrowe" :)

Napisano

To chyba to - no cóż, opinie nie zachwycają jednak. Nie jeżdżę w pozycji pochylonej, ale też nie jeżdżę w pozycji wyprostowanej, do której jest to przeznaczone...

więc jednak chyba Brooks.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...