Killaz Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Witam,Zamontowałem nową kasetę, taką samą jak stara. Niestety, odstęp pomiędzy ramą a kasetą jest za mały, dlatego na 9-tce łańcuch się blokuje. Dałem tam podkładki, ale przez nie koło tylne nie jest centralnie zamontowane pomiędzy tymi dwiema częściami ramy.W czym tkwi problem?
DEVILEK Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Jakim cudem, skoro zamontowałeś taką samą kasetę, zestaw napędowy może nie działać ? Nie popełniłeś żadnego błędu, przy składaniu ? Co to za kaseta ?
rkopec16 Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 powiedziałbym, że źle zamontowałeś najmniejsza koronkę.
Tofi Napisano 22 Września 2013 Napisano 22 Września 2013 Możesz dookreślić blokuje się? Przed chwilą odpowiedziałem w temacie gdzie łańcuch się blokował na największym biegu, a to chodziło o to, że przerzutka zrzucała łańcuch za zębatkę. W takim wypadku regulacja przerzutki. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4
Roonin Napisano 22 Września 2013 Napisano 22 Września 2013 Nie ma takiej opcji. Jeśli zamontowałeś dokładnie to samo co było to zle zamontowałeś kasetę. Nawet jakbyś miał 8sp a założył 9sp nie ma prawa się tak robić. Zdejmij jeszcze raz kasetę zobacz czy najmniejsze zębatki są prawidłowo spasowane, czy kaseta siedzi prawidłowo na piaście. Obstawiam że najmniejsze zębatki nie trafiły w wycięcia w kasecie i zle siedzą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.