Bidziu Napisano 15 Września 2013 Napisano 15 Września 2013 Witam Was. Planuję zakup roweru, moje wymiary to 183cm, 72 kg. Będę jeździł głównie po asfalcie i ścieżkach twardszych w lesie, góry odpadają bo ich nie ma. Moje wymagania co do rowerku to: kaseta, amorek z przodu, hamulce tarczowe nie konieczne. Mam zamiar kupić jeden z poniższych rowerków: UNIBIKE CROSSFIRE GTS - 1699 zł - http://www.unibike.p...ossfiregts.html LAPIERRE CROSS 100 - 1599 zł - http://www.bikekatal...erre.Cross.100/ WHEELER CROSS 6.1 - 1649 zł - http://www.wheeler.pl/cross-61-1 MERIDA CROSSWAY 20-V - 1599 zł - http://www.rowerymer...wer-merida.html Przyznam szczerze, że Lapierre biały najbardziej mi się podoba. Czekam na opinię, proszę Was o rady, inne modele... Dziękuję
makog Napisano 15 Września 2013 Napisano 15 Września 2013 Z tych wymienionych przez Ciebie, to najlepiej wypada Unibike. Zerknij jeszcze tutaj , bo ktos juz dal odpowiedz w Twoim poprzednim poscie http://www.forumrowerowe.org/topic/146666-jaki-rower-cross-do-1800/
seraph Napisano 15 Września 2013 Napisano 15 Września 2013 Przyznam szczerze, że Lapierre biały najbardziej mi się podoba. Zdecydowanie bym odradzał. Osprzęt jest z roweru miejskiego (najniższe Shimano) do tego kaseta 7 rzędowa - nawet o 8 rzędowych mówią, że zanikający standard, a co dopiero 7, która wymaga innego bębenka.
Pawel11 Napisano 15 Września 2013 Napisano 15 Września 2013 Z tych co podałeś wybrałbym Unibike, ale wiem że są trudno dostępne i przy jeździe po szosie przydałaby się blokada amortyzatora. Ja stojąc przed podobnym wyborem wybrałem biały Medano Vanity Vt.3. Więcej pisałem w tym wątku http://www.forumrowerowe.org/topic/138203-1300-1800-rower-crossowy-jaki/page-5.
Piehursson Napisano 15 Września 2013 Napisano 15 Września 2013 Jeszcze raz to co napisałem w Twoim poprzednim temacie: Lapierre Ci sie podoba - fajnie. A widziałeś jego osprzęt? I przede wszystkim zwróciłeś uwagę, że nie ma kasety a wolnobieg? Generalnie padaka - najsłabszy z wymienionych Z wszystkich wymienionych najlepiej prezentuje się Crossfire ale za mniejsze pieniądze dostaniesz lepsze rowery: - Lazaro Integral - Keller Aventis - Scud Atlantis - Scud Crossland - Kands Maestro
seraph Napisano 15 Września 2013 Napisano 15 Września 2013 Lapierre Ci sie podoba - fajnie. A widziałeś jego osprzęt? I przede wszystkim zwróciłeś uwagę, że nie ma kasety a wolnobieg? Kwoli ścisłości to jest kaseta. 7rzędowa kaseta - nie ma wolnobiegów o rozpiętości 12-28. Ale co do reszty masz absolutną rację
Bidziu Napisano 15 Września 2013 Autor Napisano 15 Września 2013 Jeszcze raz to co napisałem w Twoim poprzednim temacie: Lapierre Ci sie podoba - fajnie. A widziałeś jego osprzęt? I przede wszystkim zwróciłeś uwagę, że nie ma kasety a wolnobieg? Generalnie padaka - najsłabszy z wymienionych Z wszystkich wymienionych najlepiej prezentuje się Crossfire ale za mniejsze pieniądze dostaniesz lepsze rowery: - Lazaro Integral - Keller Aventis - Scud Atlantis - Scud Crossland - Kands Maestro O Kands Maestro też myślałem ale w sklepie odradzili mi mówić "że to totalna chińszczyzna", więc odrzuciłęm go... Scuda, kellera i Lazaro niestety w bydgoszczy chyba nie ma, nie widziałem ale dzięki bardzo.
Piehursson Napisano 15 Września 2013 Napisano 15 Września 2013 Słuchaj Panów sklepikarzy a daleko zajdziesz... bo zajechać chyba Ci się nie uda
Bidziu Napisano 15 Września 2013 Autor Napisano 15 Września 2013 zł Słuchaj Panów sklepikarzy a daleko zajdziesz... bo zajechać chyba Ci się nie uda Czy jak kupię Scud i z czasem coś tam nawali to nie będzie problemu z dokupieniem i wymianą części? Cena jest dla mnie bardzo dobra jak na pierwszy rower - 1099zł.
Piehursson Napisano 15 Września 2013 Napisano 15 Września 2013 Każdy rower ma pakowane części tych samych producentów więc w czym miałby być problem. Te same części pakuje Scott, Giant, Wheeler, Merida albo Kands, Scud. Lazaro itp. Ramy praktycznie wszystkich producentów robione są w Azji - zarówno te bardzo drogie jak i te tanie. Ale w przypadku uznanych firm płacisz dodatkowe myto za ładną i znaną nazwę na naklejce, która widnieje na ramie i tyle.
Bidziu Napisano 15 Września 2013 Autor Napisano 15 Września 2013 Każdy rower ma pakowane części tych samych producentów więc w czym miałby być problem. Te same części pakuje Scott, Giant, Wheeler, Merida albo Kands, Scud. Lazaro itp. Ramy praktycznie wszystkich producentów robione są w Azji - zarówno te bardzo drogie jak i te tanie. Ale w przypadku uznanych firm płacisz dodatkowe myto za ładną i znaną nazwę na naklejce, która widnieje na ramie i tyle. A i tak się pewnie wygrzmocę nie raz więc naklejka się zdrapie he he. 183 cm, 72 kg to rozumiem, że jak koła 28 to rama 21 Dzięki bardzo
Piehursson Napisano 15 Września 2013 Napisano 15 Września 2013 Waga w tym przypadku nie ma znaczenia (rowery produkowane przez Trans-rower mają DMC=120kg więc spokojnie wystarczą). Wzrost też nie jest najważniejszy. Podaj ile masz od nabiału do ziemi - czyli jaki jest Twój przekrok. Stawiam bardziej na 19" ale dla pewności zmierz co trzeba.
Bidziu Napisano 15 Września 2013 Autor Napisano 15 Września 2013 Waga w tym przypadku nie ma znaczenia (rowery produkowane przez Trans-rower mają DMC=120kg więc spokojnie wystarczą). Wzrost też nie jest najważniejszy. Podaj ile masz od nabiału do ziemi - czyli jaki jest Twój przekrok. Stawiam bardziej na 19" ale dla pewności zmierz co trzeba. jakieś 86 cm
Piehursson Napisano 16 Września 2013 Napisano 16 Września 2013 Czyli teoretycznie 21" cali powinno być OK. Nie wiem, którego SCUDA planujesz kupić - model Atlantis czy Crossland. Atlantis ma identyczną ramę jak mój Kands Maestro. Ja przy wzroście mikrym - 177 cm i przekroku 80cm mam jakieś 3-4 cm (w butach) powietrza na górną rurą w miejscu, w którym zsiadam. Wydaje mi się, że możesz brać i 19" i 21". Na 19" będziesz miał wygodniejszą bardziej wyprostowaną pozycję natomiast na 21" będziesz bardziej pochylony do przodu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.