Corratec Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Witam na nowy sezon chciałem zmienić w swoim rowerze mtb napęd : 1 - korba 2 blatowa (jeszcze nie wiem jakiej firmy) 2 - przerzutka przód dura ace 2b 3 - kaseta tył dura ace 10b 4 - przerzutka tył dura ace jakie manetki do tego zastosować żeby wszystko sprawnie działało ?
Fenthin Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Lewa bez znaczenia. W szosowych 10-rzędowych komponentach Shimano nie stosuje Dyna Sys, więc prawa musi być szosowa, ale na prostą kierownicę. SL-R770, SL-R780, SL-4600 i to chyba tyle. Ewentualnie Zee/Saint na tył i dowolna górska 10-rzędowa manetka Shimano.
Corratec Napisano 12 Września 2013 Autor Napisano 12 Września 2013 jak dam na tył przerzutkę 10b i manetkę mtb, to będzie działało z kasetą od szosy ? dyna sys w tedy nie ma znaczenia ? jeszcze jedno pytanie. kaseta 9b szosa + przerzutka szosa + manetka 9b mtb zadziała ?
Druid Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Można wiedzieć dlaczego chcesz użyć szosowej kasety w mtb?
Corratec Napisano 12 Września 2013 Autor Napisano 12 Września 2013 pasuje mi takie stopniowanie, a waga to priorytet
Mod Team Puklus Napisano 13 Września 2013 Mod Team Napisano 13 Września 2013 jak dam na tył przerzutkę 10b Jak już Fenthin wspomniał, kaseta 10s, możesz dać zwykłą przerzutkę szosową, i MTB, np XT czy XTR na 9 rzędów czyli przed dyna sys czyli np w przypadku XT do modelu 772 i manetki szosowe jakie wymienił, przykładowo ultegry R770. Przeczytaj sobie temat o kompatybilności. Kasety szosowe i MTB Dyna sys są takie same poza oczywiście stopniowaniem, różnica tkwi w samych przerzutkach i manetkach i żeby tym żonglować trzeba wiedzieć co z czym sie je.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.