Skocz do zawartości

[WPKiW Chorzów] wspólne rowerowanie, ustawki, treningi, rekordy.

Stujumper

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Okey nie ma za co :) im więcej tym lepiej pojedzie gościu którego poznałem na Night Bikingu w sobotę pochodzi z Ogrodzieńca zapowiedział że pokaże fajne tereny :) także jak coś pisze Ci na pw :)

Napisano

Ja sie stravy jeszcze nie dorobiłem bo na mojej 3310 jeszcze nie wymyślili ;)

Mierze sobie sam stoperem :P

Każdy dobrze wie gdzie mnie można zawsze znaleźć, wiec jak ktoś powątpiewa w moje czasy to zawsze może sobie to zweryfikować na żywca o tyle o ile dotrzyma mi tempa ;) zazwyczaj każdy odpada juz na podjeździe...czy to jednym, czy drugim :P

@Adam

Tylko spajki ma średnia koło 20km/h wiec nie wiem, czy sie zgracie ;)

Napisano

Wg mnie. Należy zmierzyć czas przejazdu stacjonarnie stoperem. Wtedy wynik będzie obiektywny.

Dokładnie oraz start z miejsca nie lotnego, bo wiadomo, że z lotnego jakieś tam sekundy lepszy jest czas!

A może zaprośmy firmę profesjonalną, która nam czasy pomierzy wtedy nie będzie nic do nie zgadzania się, zostało zmierzone przez osobę postronną- taki żart

Napisano

Wg mnie. Należy zmierzyć czas przejazdu stacjonarnie stoperem. Wtedy wynik będzie obiektywny.

a gdzie niby ten stoper miałby stacjonować?

pętla w parku jest na tyle kręta i nierówna (w sensie jakości asfaltu:), że lekki góral, w mojej ocenie będzie lepszy niż szosówka.

Ja przynajmniej wolę na góralu tam śmigać.

Napisano

Asfalt jest w miarę okej, dużo szos tam jeździ i jakby był naprawdę fatalny to byśmy tam w ogóle ich nie widzieli... Bez dwóch zdań na szosie tam jest o wiele wiele wiele łatwiej i szybciej wykręcić dobry czas! Z górki i na prostej czerwonej lekko 50km/h polecisz co na mtb graniczy z cudem, albo kończy sie totalnym odcięciem! Nawet pod górkę wzdłuż zoo spokojnie 40km/h można na szosie polecieć pod warunkiem, ze masz do tego zdrowie ;) Mówisz o tych paru zakrętach, widziałem paru szosmenow jak je łykają i jest to dla nich pestka!!!

Szosa wygrywa na tej pętli i to ZDECYDOWANIE!

Napisano

No nie wiem stu, ja się duuużo pewniej czuję na tej trasie na MTB. W szosie mam carbonowy widelec, sztycę i kierę, ale przez aluminiową ramę i tak bardzo mną trzepie. Niedawno natomiast wymieniłem oponki i pompuję 9 BAR. Dużo przyjemniej się jeździ, no ale jak do tej pory skoczyłem na nich do parku jedynie rekord na podjeździe bić. Jakoś nie mogę się przemóc żeby zapierniczać na pętli - boję się ludzi.

Napisano

Ehehe, nie ma to jak zgubić się gdzieś w Tarnowskich Górach jadąc do Parku Śląskiego na kilka pętli :| (Nie znałem trasy i zjechałem nie tam gdzie trzeba).

Napisano

Ja nie mowię, żeby zapierniczac miedzy ludźmi w szczycie bo tez sie ich obawiam, ja naprawdę jeżdzę baaaardzo ale to bardzo zachowawczo w parku-ten kto miał przyjemność ze mną zrobić kilka kolek ten wie, ze często zwalniam nawet gdy nie trzeba ;) natomiast widziałem jak sprawnie i bez problemomo poruszają sie chłopaki z klubów na szosie w parku i naprawdę ja bym sie w wielu momentach bał jechać tak jak oni, a dla nich to jak zjeść pączka na śniadanie, czyli sama przyjemność :)

Napisano

A ja jutro/pojutrze wbijam i wycisnę wszystko co mogę z nóg na moim mtb, mam nadzieje, że pobije rekord 9-10 minut ;d

Napisano

@hookie

Plus rower to pewnie 9dyszek ciągnie, ciekawe czy ma brodę na święta jak Mikołaj :P

Ty, ale ładny czas wykrecila laska 10:23s tiu tiu... To musi być epo nie ma to tamto! :(

Napisano

osobiście ważyłeś?

Na Stravie premium jest wśród zawodników z tą wagą. 

A ja jutro/pojutrze wbijam i wycisnę wszystko co mogę z nóg na moim mtb, mam nadzieje, że pobije rekord 9-10 minut ;d

W środę mam obronę pracy mgr. Po fakcie może wpadnę do parku jakoś ją uczcić. xD

Napisano

Ja chciałem przypomnieć szanownemu towarzystwu że na wszystkich alejkach w parku obowiązuje ograniczenie prędkości do 20 km/h.

Napisano

Pod Bażantem wisi regulamin trasy rowerowej, owszem jest tam o tym mowa. Nalezy prędkośc dostosować do ruchu na trasie i natężenia pieszych.

Wjeżdzając od strony planetarium informuje nas o tym znak drogowy pionowy.

Napisano

Zakazy są po to by je łamać, a tam zakaz, nigdy go nie widziałem, czy ktoś na to uwagę zwraca  :icon_exclaim:

To Ja pragnę przypomnieć ścieżka rowerowa jest dla rowerzystów NIE matek z dziećmi  :icon_exclaim:

ps. Te znaki są chyba dla deskorolek  :laugh:

Napisano

Zakazy są po to by je łamać, a tam zakaz, nigdy go nie widziałem, czy ktoś na to uwagę zwraca  :icon_exclaim:

To Ja pragnę przypomnieć ścieżka rowerowa jest dla rowerzystów NIE matek z dziećmi  :icon_exclaim:

ps. Te znaki są chyba dla deskorolek  :laugh:

Jeśli Ty się nie stosujesz do przepisów to nie oczekuj tego od innych.

EOT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...