mrosporek Napisano 4 Września 2013 Napisano 4 Września 2013 witam. Potrzebuje korbe do roweru author solution sx. Nie mam żadnej dokumentacji z niego na forum znalazłem ze to taka jest zamonowana: Suntour 42-34-24. Czy taka: http://sklep.eurobike.pl/index.php/produkt/mechanizm-korbowy-sr-suntour-xct-v1-t102-42-34-24-bialyy będzie dobra i będzie pasować ? Nie znam sie na tym a neichciałbym kupić czegoś złego.
Mod Team Puklus Napisano 4 Września 2013 Mod Team Napisano 4 Września 2013 A nie możesz zwyczajnie policzyć zębów po ile masz ? bo jak będzie za duża różnica to ci przerzutka nie będzie działać poprawnie.
mrosporek Napisano 4 Września 2013 Autor Napisano 4 Września 2013 2i regulaminu, treść usunięta przez moderatora. ok już ide na coś jeszcze zwrócić uwage ? i jak wygląda z trwałością tej korby która wkleiłem ?
Mod Team Puklus Napisano 4 Września 2013 Mod Team Napisano 4 Września 2013 Podaj jeszcze model przerzutki przedniej, to może rzuci światło jakie korby można tam zamontować.
Kiciok Napisano 4 Września 2013 Napisano 4 Września 2013 Ja mam najtańszą możliwą przerzutkę, robiłem wymianę z 42 na 48 i działa Ta korba co wkleiłeś, jest git za tą cenę. Nawet bardzo.
mrosporek Napisano 4 Września 2013 Autor Napisano 4 Września 2013 przerzutka shimano sis i nic wiecej nie pisze...
Mod Team Puklus Napisano 4 Września 2013 Mod Team Napisano 4 Września 2013 Tu nie chodzi o 42 czy 52 tylko resztę stopniowania
mrosporek Napisano 4 Września 2013 Autor Napisano 4 Września 2013 Tu nie chodzi o 42 czy 52 tylko resztę stopniowania tzn? lub to: http://mkbikeonline.com/pl/p/SHIMANO-mech.-korbowy-FCM171-42x34x24-czarny/2321 ?? bo jak dolicze tam przesylke a tu moge na miejscu kupić to cena ta sama
Mod Team Puklus Napisano 4 Września 2013 Mod Team Napisano 4 Września 2013 Bo inna przerzutka będzie do korby 44/32/22 a inna do 42/36/26. Są takie które ogarną tu i tu ale sa takie co nie ogarną i będzie problem z regulacją A korby nie można sobie ot tak kupić, bo jeszcze trzeba znać długość starego suportu a jak nie należy jeszcze kupić nowy suport a to kolejne koszty. Kiedyś bym ci polecił alivio i suport i zamknął byś sie w 100zł teraz jak popatrzyłem na ceny korb ... to się ciesze ze wymieniać nie muszę.
mrosporek Napisano 5 Września 2013 Autor Napisano 5 Września 2013 Bo inna przerzutka będzie do korby 44/32/22 a inna do 42/36/26. Są takie które ogarną tu i tu ale sa takie co nie ogarną i będzie problem z regulacją A jak to sprawdzić ?? Bo suport to mogłbym sobie zmierzyć jak ściągne korbe nie ?
Mod Team Puklus Napisano 5 Września 2013 Mod Team Napisano 5 Września 2013 No tak, jeżeli znasz dokładny model korby, długość osi znajdziesz w necie, jak nie, no to trzeba zdjąć oba ramiona i zmierzyć. A na twojej przerzutce na pewno poisze model, jeżlei to shimano pisze na prowadnicy łącucha od wewnętrznej strony gdzieś w pobliżu nitu czy śruby skręcającej. Dokładnie w tym miejscu
mrosporek Napisano 5 Września 2013 Autor Napisano 5 Września 2013 2i regulaminu treść usunięta przez moderatora. Jedyne co znalazłem to napis VIA i miejsce produkcji i kawałek dalej literę B Długość korby mierzy się od środka otworu pedału do środka otworu z suportu ?
Mod Team Puklus Napisano 5 Września 2013 Mod Team Napisano 5 Września 2013 No tak, chodzi o czynną długość ramienia, czyli od osi obrotu do osi obrotu, reszta to tylko nadmiar materiału, jeżeli spoglądamy z fizycznej strony. Poczytaj jeszcze regulamin, dobrze radzę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.