Skocz do zawartości

[korba] Suntour 42-34-24

mrosporek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

A nie możesz zwyczajnie policzyć zębów po ile masz ? bo jak będzie za duża różnica to ci przerzutka nie będzie działać poprawnie.

Napisano

2i regulaminu, treść usunięta przez moderatora.

ok już ide

na coś jeszcze zwrócić uwage ?

i jak wygląda z trwałością tej korby która wkleiłem ?

• Mod Team
Napisano

Bo inna przerzutka będzie do korby 44/32/22 a inna do 42/36/26. Są takie które ogarną tu i tu ale sa takie co nie ogarną i będzie problem z regulacją :P

A korby nie można sobie ot tak kupić, bo jeszcze trzeba znać długość starego suportu a jak nie należy jeszcze kupić nowy suport a to kolejne koszty.  Kiedyś bym ci polecił alivio i suport i zamknął byś sie w 100zł teraz jak popatrzyłem na ceny korb ... to się ciesze ze wymieniać nie muszę.

Napisano

Bo inna przerzutka będzie do korby 44/32/22 a inna do 42/36/26. Są takie które ogarną tu i tu ale sa takie co nie ogarną i będzie problem z regulacją :P

A jak to sprawdzić ??

Bo suport to mogłbym sobie zmierzyć jak ściągne korbe nie ?

• Mod Team
Napisano

No tak, jeżeli znasz dokładny model korby, długość osi znajdziesz w necie, jak nie, no to trzeba zdjąć oba ramiona i zmierzyć.

A na twojej przerzutce na pewno poisze model, jeżlei to shimano pisze na prowadnicy łącucha od wewnętrznej strony gdzieś w pobliżu nitu czy śruby skręcającej.

shimano-deore-fd-511-prednji-mjenjac-shi

Dokładnie w tym miejscu :P

Napisano

2i regulaminu treść usunięta przez moderatora.

Jedyne co znalazłem to napis VIA i miejsce produkcji i kawałek dalej literę B

Długość korby mierzy się od środka otworu pedału do środka otworu z suportu ?

• Mod Team
Napisano

No tak, chodzi o czynną długość ramienia, czyli od osi obrotu do osi obrotu, reszta to tylko nadmiar materiału, jeżeli spoglądamy z fizycznej strony. Poczytaj jeszcze regulamin, dobrze radzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...