piotrek858 Napisano 3 Września 2013 Napisano 3 Września 2013 Witam. Chciałem spytać odnośnie białych lini na ramie roweru. Zdjęcie pokazuje dokładnie jak to wygląda. Moje pytanie to: od czego mogło się tak zrobić? Pot? Sól? to nie są rysy bo rower albo wisi albo jeździ. Próbowałem przetrzeć zmywaczem i troszke podziałało ale dalej widać. Czy ktoś może pomóc? Dziękuję z góry. Piotr
Kiciok Napisano 3 Września 2013 Napisano 3 Września 2013 U kolegi jest to samo. Wygląda to tak, jakby aluminium utleniało się pod lakierem.
ugupu Napisano 4 Września 2013 Napisano 4 Września 2013 Ja wiem co to jest! Korniki! Poważnie, rzeczywiście wygląda jak utlenione alu ale nie pasi mi tu fakt, że po acetonie częściowo znika.
tobo Napisano 4 Września 2013 Napisano 4 Września 2013 Czy te miejsca są na gładkie na powierzchni? Rama wygląda na pomalowaną lakierem bezbarwnym. Przy korozji aluminium zainfekowane miejsca rozszerzają się powierzchniowo.
piotrek858 Napisano 4 Września 2013 Autor Napisano 4 Września 2013 2i regulaminu treść usunięta przez moderatora. No właśnie, te miejsca są chropowate na powierzchni, kolega patrykreset ma rację. Pod palcem czuć wybrzuszenia drapiąc paznokciem to samo, czuć nierówność. Kolega z pracy podpowiedział to samo, że to lakier pęka, ostatnia warstwa został chyba kiepsko położony. Muszę to sprawdzić jakimś silniejszym rozpuszczalnikiem. Tylko jakim? Dzięki za komentarze. Pozdrawiam. Piotr.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.