Skocz do zawartości

[Tychy] Kolarstwo Szosowe w Tychach

00dexter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam nadzieję, że pogoda jednak dopisze i uda się pokręcić trochę wieczorami w tygodniu. W weekend zaliczyłem sobie pierwszy raz na szosie trasę z podjazdami przez Wyry i Łaziska oraz nieco większa wypłaszczoną pętelkę przez Bojszowy i okolicę.

Czy ktoś wie jaka może być przyczyna pojawiającego się przy dłuższej jeździe (szczególnie na twardszych przełożeniach lub podjazdach) bólu w okolicy kryża/lędźwi po jednej stronie ciała? Odczuwam jakby nadwyrężenie tego miejsca po lewej stronie. Próbowałem różnych ustawień mostka, siodła i niewiele pomaga. Rower wydaje się ustawiony prawidłowo, więc może problem w nieco krótszej nodze lub nierozciągniętych lub nieprzyzwyczajonych mięśniach? 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jak będzie pogoda to o 9:30 pod żyrafą ?

Trasy właściwie nie mam jeszcze zaplanowanej, ale myślę, że można pojechać albo przez Wyry w stronę Łazisk lub na coś bardziej wypłaszczonego w kierunku Bojszów itd.

Aha... i zaznaczam, że nie jestem jeszcze zbyt wprawionym szosowcem :D

Napisano

Właśnie się nad tym zastanawiam.Zdecydowanie wolałbym jeździć po suchej szosie niż w tych kałużach, więc przełóżmy to na jutro rano, bo dzisiaj popołudniu chyba nie będę miał czasu. 

• 4 tygodnie później...
Napisano

Myślę, że ok 10 jak będzie pogoda. Czas jakieś 2-2,5 godz. Kilometrów ile będzie tyle będzie :) Jeszcze nie wiem, gdzie się wyborę, może w Twoje okolice Bojszów, trudno powiedzieć. Pomyślę jutro rano.

Napisano

Myśmy z Bemole planowali coś pojeździć. Ale nie wiadomo jaka będzie pogoda. Dam znać z rana bo ja chciałbym coś zrobić ale tak koło 40-50 km bo jestem świeżo po chorobie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Hej. Poniewaz pogoda poki co dopisuje, jest plan aby przejechac jutro trase IC, lecz w nieco spokojniejszym tempie. Start Ligota -Medykow lub Piotrowice -Jankego (start ostry) godz. 17:00.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Fajnie , fajnie, tylko mam rozwalony tylny hamulec w MTB :( 

Składam powoli 29, jak złożę to się kiedyś zgadamy :)

Jest ktoś chętny do jazdy jutro po asfalcie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...